Cele mai citite
 


Tudor Ciuhodaru: Voi face o evaluare dură a sistemului medical de urgenţă
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierul onorific al ministrului Sănătăţii pe probleme de urgenţă, Tudor Ciuhodaru, a afirmat miercuri că "evaluarea dură" pe care o va face în sistemul medicinei de urgenţă va duce la dezvoltarea acestui segment.
'Dacă v-aţi uitat cu atenţie, partea care ţine de sistemul de urgenţă este nemodificată. Se asigură în continuare asistenţă de urgenţă gratuită de către stat prin sistemul integrat 112. Ceea ce voi vrea să fac este o evaluare a acestui sistem de urgenţă în acest moment, pentru că la întrebarea pe care am pus-o, cum costă?, cum este organizat?, cum funcţionează?, câţi oameni sunt? şi câte resurse sunt în acest sistem?, nu mi s-a dat niciun răspuns. Cred că o evaluare dură pe care o voi face va face ca acest sistem să meargă şi să se dezvolte. Mai mult decât atât, îmi doresc ca fiecare dintre noi să avem ambulanţe cu asistent şi medic acolo unde avem nevoie şi când avem nevoie', a declarat Ciuhodaru.
Întrebat dacă fostul subsecretar de stat din ministerul Sănătăţii Raed Arafat a fost invitat să participe la elaborarea noii legi a sănătăţii, Ciuhodaru a confirmat, adăugând totodată că sunt aşteptate şi părerile organizaţiilor neguvernamentale şi profesioniştilor din domeniu.
'L-am invitat şi pe domnul Arafat în echipa care lucrează la această lege. Noi avem doar rol de consilieri, avem puncte care ne plac, puncte care nu ne plac, dar şi puncte pe care le vrem schimbate. Sunt multe titluri în această lege care merită atenţie în acest moment. Este o lege aflată în dezbatere şi spun că este momentul să ne liniştim şi să mergem mai departe, să ne aşezăm cu toţii la masă - profesioniştii din sistem, organizaţiile de pacienţi, Colegiul Medicilor, Ordinul Asistenţilor Medicali din România şi să încercăm să facem o lege a sănătăţii aşa cum ne dorim', a explicat Tudor Ciuhodaru.
Acesta a vorbit, de asemenea, despre propunerile pentru echipa de lucru şi a apreciat că dezbaterea va conduce la elaborarea unui proiect legislativ în avantajul pacientului.
'Astăzi, a doua zi de când am fost numit consilier onorific al ministrului Sănătăţii, începem să aducem o echipă de profesionişti. Doctorul Georgescu (Andrei Georgescu - n.r.) este şeful celei mai mari unităţi de primire a urgenţelor la nivel naţional, tratează sute de pacienţi în fiecare zi. Ne ştim de ani de zile şi ştiu ce a făcut şi în Ministerul Sănătăţii pe vremea doamnei Bartoş. Este omul care poate să aducă un plus acestei echipe. De asemenea, cu doctorul Cepoi (Vasile Cepoi - n.r.) facem la Iaşi primul Centru de Traumă şi Toxicologie Sf. Ioan. Domnul ministru al Sănătăţii ştie de propunerile mele pentru echipa de profesionişti. Este vorba despre o echipă care va pune la masa dialogului pe cei care pot să elaboreze această nouă lege a Sănătăţii. Cred că dezbaterea va duce la un nou proiect legislativ, care va fi în folosul pacientului', a subliniat Ciuhodaru.
Marţi, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a anunţat numirea în funcţia de consilier onorific al acestuia a lui Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR şi medic la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
La rândul său, medicul Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că a acceptat propunerea de numire în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Georgescu îl înlocuieşte pe medicul Raed Arafat care şi-a anunţat marţi demisia. AGERPRES/(A-Daniel Badea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consilierul onorific al ministrului Sănătăţii va evalua sistemul medical de urgenţă Consilierul onorific al ministrului Sănătăţii pe probleme de urgenţă, Tudor Ciuhodaru, a afirmat miercuri că "evaluarea dură" pe care o va face în sistemul medicinei de urgenţă va duce la dezvoltarea acestui segment.
Medicul Tudor Ciuhodaru a fost invitat, la sediul MS, pentru discuţii pe legea sănătăţii Dr. Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR şi medic la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Centrul de Traumă şi Toxicologie ''Sfântul Ioan" din Iaşi, a declarat, marţi, că a fost invitat de ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, pentru o discuţie pe proiectul legii privind organizarea şi funcţionarea sistemului...
Iaşi: Ministrul Sănătăţii, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului 'Sf. Spiridon' Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri la Iaşi, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului 'Sf. Spiridon', că valoarea investiţiei, realizată cu fonduri ale Ministerului Sănătăţii, se ridică la aproximativ 10,5 milioane de lei.
Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei (interviu) Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre proiectele în domeniul urgenţei, dar şi despre tratamentul prin radioterapie în cazul pacienţilor cu cancer. El precizează că sunt o serie de aparate a căror sursă nucleară s-a terminat şi trebuie...
Reprezentanţii sistemului public de urgenţă nu susţin noul proiect legislativ privind reforma din sănătate Reprezentanţii unităţilor Unităţilor de Primiri Urgenţe, ai UPU-SMURD, Centrelor Primiri Urgenţe, Serviciilor de Ambulanţe Judeţene şi SABIF au dezbătut în cadrul unei întâlniri propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi punctul de vedere al ...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.