Cele mai citite
 


Tulcea: Prima suspiciune de gripă din acest sezon rece
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare a crescut în ultima săptămână în judeţul Tulcea, înregistrându-se totodată şi prima suspiciune de gripă din acest sezon rece.
Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Laurenţia Militaru, a declarat miercuri pentru AGERPRES că în prima săptămână a acestui an s-a înregistrat o creştere cu aproape 20% a numărului de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi ale pneumoniilor faţă de ultima săptămână a anului trecut.
'De asemenea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea a fost internată o persoană cu semnele clinice ale gripei, motiv pentru care s-au recoltat probe care au fost transmise institutului de specialitate din Bucureşti pentru confirmare a diagnosticului. Dacă suspiciunea se va confirma, ar fi primul caz din acest sezon rece. Anul trecut, în această perioadă, cred că aveam deja cazuri de gripă confirmate', a menţionat directoarea DSP, Laurenţia Militaru.
La rândul său, directorul SJU, Ion Popescu, a menţionat că persoana internată cu suspiciunea de gripă este o femeie, în vârstă de 40 de ani, starea sa neridicând însă probleme medicilor.
Potrivit DSP, săptămâna trecută, în judeţul Tulcea, s-au înregistrat 347 de cazuri noi de infecţii acute ale căilor respiratorii, 14 dintre acestea necesitând internare, precum şi 116 cazuri de pneumonii, din care 21 au necesitat internare.
'De la începutul campaniei de vaccinare, în judeţul Tulcea au fost imunizate 8.795 de persoane, cele mai multe din acestea fiind persoane cu vârsta de peste 65 de ani. În condiţiile în care medicii de familie au obligaţia de a ne anunţa în maximum 24 de ore apariţia unor reacţii adverse în cazul administrării vaccinurilor, până în prezent nu am primit niciun semnal de alarmă din judeţ', a conchis directoarea DSP.
În momentul de faţă, în stocurile DSP Tulcea se mai află 8.147 de doze de vaccin.AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Aproximativ 7.800 de persoane, vaccinate împotriva gripei Aproximativ 7.800 de persoane din judeţul Tulcea s-au vaccinat antigripal de la începutul acestei ierni, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), instituţia neînregistrând până în prezent vreun caz de gripă.
Olt: Şase cazuri de gripă AH1 confirmate, 17 pacienţi cu suspiciune de gripă Numărul pacienţilor din judeţul Olt cu gripă de tipul A subtipul H1 (gripă porcină) a ajuns luni la şase, după ce prezenţa virusului a fost confirmată de testele de laborator la un bolnav în vârstă de 51 de ani din Piatra-Olt, internat săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina,...
Harghita: Primul caz de gripă din judeţ, confirmat la un copil de zece ani Miercurea Ciuc, 4 feb /Agerpres/- Primul caz de gripă din Harghita, din acest sezon, a fost identificat la un copil de zece ani din zona Ciuc, care se află internat la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.
Satu Mare: Suspiciunea de gripă porcină nu se confirmă, anunţă DSP Bărbatul internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare cu suspiciune de gripă porcină va fi externat miercuri, analizeze de laborator infirmând existenţa acestui virus.
Olt: Primul caz de gripă AH1 din judeţ - un copil din Slatina, elev în clasa pregătitoare Un elev la clasa pregătitoare, din Slatina, este primul pacient care a fost diagnosticat cu gripă în judeţul Olt în această iarnă, copilul fiind tratat în regim de spitalizare de zi, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Harghita: Primul caz de gripă H1N1, confirmat la o femeie de 62 ani Primul caz de gripă H1N1 din Harghita a fost confirmat la o femeie de 62 de ani, evoluţia stării sale de sănătate fiind una pozitivă.