Cele mai citite
 


Tulcea: Şefa DSP pledează pentru întâlniri regionale pe marginea proiectului legii sănătăţii
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Tulcea, Laurenţia Militaru, consideră că o dezbatere regională pe tema noii legi a sănătăţii ar conduce la formularea unor amendamente mult mai bine întemeiate.
'Am iniţiat procesul de dezbatere a proiectului legii sănătăţii şi îi invităm pe toţi colegii noştri şi toate organizaţiile profesionale să citească actul normativ şi să formuleze observaţii. În afara unor dezbateri cu medicii specialişti din judeţ, consider că organizarea unor întâlniri regionale pe tema proiectului legii sănătăţii ar fi bine-venită, cu atât mai mult cu cât asemenea reuniuni ar avea rolul de a cerne amendamentele importante', a declarat miercuri pentru AGERPRES directoarea DSP, Laurenţia Militaru.
Conducerea DSP consideră că introducerea unui sistem concurenţial va fi în beneficiul pacienţilor, directoarea Militaru subliniind în acelaşi timp importanţa respectării unor condiţii clare pe care trebuie să le respecte societatea nou-venită în domeniu.
'DSP este de acord cu introducerea sistemului concurenţial în domeniul sănătăţii, dar trebuie să existe condiţii formulate precis pentru firmele care doresc să intre pe această piaţă. Pentru judeţul Tulcea este de asemenea foarte importantă posibilitatea micşorării rezidenţiatului măcar cu un an pentru a depăşi situaţia deficitului de personal calificat cu care ne confruntăm de foarte mulţi ani', a conchis directoarea Militaru. AGERPRES/(AS-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Nereguli în derularea programului "Cornul şi laptele" Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Tulcea au descoperit mai multe deficienţe în ceea ce priveşte calitatea produselor lactate şi de panificaţie distribuite în cadrul programului guvernamental "Cornul şi laptele".
Tulcea: Aproximativ 7.800 de persoane, vaccinate împotriva gripei Aproximativ 7.800 de persoane din judeţul Tulcea s-au vaccinat antigripal de la începutul acestei ierni, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), instituţia neînregistrând până în prezent vreun caz de gripă.
Tulcea: Doar 50% din unităţile administrativ-teritoriale izolate din Delta Dunării au medici de familie Doar patru din cele opt unităţi administrativ-teritoriale izolate din Delta Dunării au, în momentul de faţă, medici de familie, sporul de care beneficiază aceştia urmând să se dubleze în luna aprilie, dacă Ministerul Sănătăţii va aplica procentul de majorare anunţat joi de ministrul Nicolae Bănicioiu...
Preşedintele CJ Sibiu nu este de acord cu desfiinţarea totală a DSP-ului şi a CJAS-ului Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea, nu este de acord cu desfiinţarea totală a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi propune o dezbatere publică pe acest subiect.
Tulcea: Numărul infecţiilor intraspitaliceşti, cu circa 65% mai mare decât cel de anul trecut Numărul infecţiilor nozocomiale înregistrate în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea a crescut anul acesta cu circa 65% faţă de cel înregistrat anul trecut, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Tulcea: Numărul persoanelor găzduite de Centrul de urgenţă "Phoenix" aproape că s-a dublat Numărul persoanelor fără adăpost găzduite în Centrul de urgenţă "Phoenix" din municipiul Tulcea aproape că s-a dublat în ultimele două săptămâni din cauza temperaturilor scăzute, potrivit conducerii Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS), Ştefana Zibileanu.