Cele mai citite
 


Şefa DSP Harghita, despre legea sănătăţii:Lucrurile făcute bine, înţelept şi în ritmul lor dau rezultate
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Harghita a iniţiat, miercuri, procesul de dezbatere a proiectului legii sănătăţii şi a invitat toate organizaţiile profesionale să citească actul normativ şi formuleze observaţii.
Şefia DSP Harghita, dr. Tar Gyongyi, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că, dacă există propuneri şi deschidere din partea celor implicaţi în funcţionarea sistemului sanitar intenţionează să organizeze dezbateri cu organizaţiile profesionale, pe domenii distincte, cum ar fi îngrijirea la domiciliu, ambulatoriu, asigurări.
Dr. Tar a pledat pentru o dezbatere cât mai lungă a acestui proiect, astfel încât legea care va fi aprobată să fie cât mai bună şi funcţională.
'Primul lucru pentru o dezbatere constructivă este citirea legii (...). Am impresia că mulţi vorbesc doar pe baza a ceea ce au auzit la televizor. (...) Eu cred că este în interesul nostru, ca profesionişti, să existe o dezbatere şi să iasă un act normativ funcţional şi cât mai aproape de perfect. (...) Eu cred că lucrurile făcute bine, înţelept şi în ritmul lor dau rezultate şi mă bucur că şi domnul ministru a spus că dezbaterea poate continua cât este nevoie', a spus şefa DSP Harghita.
Ea a ţinut să remarce că, spre deosebire de alte ocazii, consultarea specialiştilor din teritoriu se face după apariţia proiectului de lege şi nu înainte, aşa cum ar fi fost normal.
'Până acum, în experienţa mea, toate propunerile legislative au fost iniţiate invers. Adică au fost consultaţi specialiştii, care au formulat idei despre ceea ce trebuie să includă legea şi apoi, cu ajutorul celor mai reputaţi specialişti în domeniu s-a formulat propunerea legislativă, lucru care nu s-a întâmplat acum', a explicat dr. Tar.
Aceasta a adăugat că ea a formulat deja observaţiile şi propunerile la textul legii, pe mai multe domenii, cum ar fi sănătate publică, funcţionarea spitalelor sau medicină în ambulatoriu, pe care le va trimite Ministerului Sănătăţii. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Două şcoli implicate într-un proiect care promovează alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică Două şcoli din judeţul Harghita au fost declarate câştigătoare în cadrul unui proiect care promovează alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor din România.
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Harghita: Trei sute de paturi, reduse de la spitalele din judeţ Aproximativ 300 de paturi vor fi reduse de la spitalele de judeţ, în urma proiectului Ministerului Sănătăţii de descentralizare a spitalelor.
Şefa DSP Harghita: Am încredere că în spitalele din judeţ nu vor fi identificate probleme deosebite în cadrul controalelor Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, dr. Tar Gyongyi, are încredere că verificările care sunt efectuate, în această perioadă, la spitalele din judeţ nu vor scoate la iveală probleme deosebite, de genul celor înregistrate la spitalul din Ploieşti.
Bihor: Dezbatere publică dedicată noii legi a Sănătăţii Directorul Direcţiei de Sănătate Piblică Bihor, dr. Marius Pîrcioagă susţine că reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate reprezintă cea mai spectaculoasă şi cea mai bună modificare pe care ar putea-o produce noua lege a Sănătăţii.
Atribuţiile DSP sunt bine stabilite în legea sănătăţii, crede şeful instituţiei din Teleorman Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Mioara Comana, a declarat joi pentru AGERPRES că în proiectul legii de organizare şi funcţionare a sistemului sanitar atribuţiile instituţiilor judeţene cu un astfel de profil "sunt stabilite foarte bine".