Cele mai citite
 


Cum sa tai ceapa fara lacrimi
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Ce mancam?
 

 

Ceapa contine nutrienti benefici pentru sanatatea organismului. Unul dintre acestia este responsabil pentru lacrimile pe care majoritatea dintre noi le varsa atunci cand curata sau taie ceapa. Cum oamenii sunt fiinte inventive, au gasit fel de fel de metode de a-si pastra demnitatea in fata cepii, evitand sa mai verse lacrimi din cauza ei.

 

 

Pentru a opri lacrimile, trebuie sa ne asiguram ca enzimele pe care le contine ceapa nu ajung sa emane vaporii care ne intra in ochi si ii irita. Pentru asta, trebuie sa:
 
Metoda 1
  • 1. Puneti cepele in frigider pentru aproximativ 20 de minute inainte de a le toca.
  • 2. Utilizati un cutit foarte taios. Acesta va diminua numarul peretilor celulari rupti (in acestia se gasesc enzimele)
  • 3. Indepartati cu un cutit ascutit radacinile si foile uscate, evitand penetrarea bulbului.
  • 4. Tocati ceapa cat mai repede.
Metoda 2
 
Cand curatati ceapa, nu indepartati capatul cu radacinile. Taiati ceapa in doua, apoi tocati-o la dimensiunea pe care o doriti. La finalul tocarii, indepartati si capatul cu radacinile a fiecarei jumatati. Aceasta metoda se presupune ca e capabila sa indeparteaze lacrimile.
 
Metoda 3
 
Curatati si tocati ceapa sub un jet de apa. Aceasta solutie s-ar putea dovedi defectuoasa, intrucat riscati sa pierdeti ceapa proaspat tocata in canalul de scurgere.
O variatie a acestei metode sustine ca puteti evita lacrimile si daca va clatiti regulat mana si cutitul cu apa rece.
 
Metoda 4
 
Folositi o felie de paine sau un betisor pe care sa-l tineti in gura in timpul taierii. Aceasta tehnica neobisnuita e utilizata pentru incurajarea respirarii pe gura, evitand ca vaporii din ceapa sa se strecoare in nas si sa irite membranele, cauzand lacrimile.
 
Metoda 5
 
Tocati ceapa intr-un loc bine ventilat, care permite disiparea rapida a vaporilor.

 

Sursa: www.reteteculinare.ro

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ochi uscati. Idei pentru umezirea lor Ochii devin uscati atunci cand nu mai produc destule lacrimi care sa-i mentina umezi. Uscaciunea ochilor este o problema obisnuita. Jumatate dintre persoanele trecute de 40 de ani au de-a face cu uscaciunea ochilor intr -o forma sau alta, indiferent daca este o problema intermitenta sau una...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Castravetele Ingredient aproape nelipsit din salate, datorită gustului său înviorător, castravetele este combinaţia unică de nutrienţi ce ne ajută să ne menţinem hidrataţi şi să scăpăm de toxine.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Dietoterapia răcelii O dietă corespunzătoare are un mare impact în ceea ce priveşte rezistenţa şi recuperarea după o răceală, susţin nutriţioniştii.
Apa de fructe – beneficii si retete Suntem sfatuiti permanent sa consumam multe lichide, in special in perioada verii cand temperaturile de multe ori depasesc pragul de confort termic iar corpul are nevoie suplimentara de apa.
Curcubeul nutritiei – legumele si fructele colorate, o adevarata sursa de sanatate Spune-mi ce afectiune ai ca sa-ti spun ce culori trebuie sa aiba alimentele din alimentatia zilnica! Specialistii au descoperit o modalitate vesela si sanatoasa de a combate anumite afectiuni si de a aduce beneficii suplimentare organismului, tinand cont de culoarea fructelor si a legumelor...
Un tratament pe bază de ceapă, usturoi şi săruri biliare de bovine poate distruge superbacteria MRSA Un tratament vechi de peste 1.000 de ani pentru infecţii oculare ar putea deţine cheia pentru distrugerea superbacteriilor rezistente la antibiotice, bazându-se pe un amestec de ceapă, usturoi şi o parte a stomacului de vacă, au anunţat experţii britanici citaţi de BBC.