Cele mai citite
 


Centrul Medical de Permanenţặ Cogealac s-a extins cu o secţie nouă de balneofizioterapie
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

 

 
 
Centrul Medical de Permanenţă din comuna Cogealac, judeţul Constanţa, a deschis porţile unei noi secţii de balneofizioterapie, realizate cu sprijinul partenerului principal, CEZ Group şi al furnizorului de echipamente al Parcului Eolian CEZ, GE Energy.

 

 

Ca rezultat al parteneriatului încheiat cu CEZ Group, cabinetul medical Cogealac a fost transformat în Centru Medical de Permanenţă (cu servicii 24 din 24), a fost  renovat şi dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie şi a fost extins cu o nouă secţie de balneofizioterapie. De asemenea, în urma lucrărilor de extindere, în cadrul centrului medical va funcţiona şi unitatea de ambulanţă judeţeană care asigură serviciul de intervenţie în caz de urgenţă pentru zona de nord a judeţului Constanţa. Investiţia CEZ Group în modernizarea Centrului Medical de la Cogealac s-a ridicat la aproape 200.000 de Euro şi face parte dintr-un program amplu de parteneriate cu comunităţile locale, pe care concernul energetic îl desfăşoară, conform politicii sale de responsabilitate socială corporativă (CSR), în zonele în care operează.
 
Bugetul a fost alocat pentru reparaţii, extindere, reabilitare termică şi aparatură medicală ultramodernă pentru noua secţie de balneofizioterapie şi pentru cabinetul de medicină generală.
 
„Raţiunea înfiinţării unei noi secţii de balneofizioterapie a rezultat din incidenţa mare a cazurilor de afecţiuni reumatice şi care necesită tratamente complexe şi de lungă durată de recuperare, întâlnite în această zonă, unde cea mai apropiată facilitate medicală de acest tip se află la 60 de kilometri distanţă” a declarat managerul Centrului Medical de Permanenţă, dr. Cornelia Pîndichi.
 
Secţia de balneofizioterapie are în dotareaparatură la înalte standarde de calitate, nou achiziţionată, ce întruneşte toate exigenţele recuperării medicale moderne, dispunând de întreaga gamă de proceduri de electroterapie, laserterapie, termoterapie, masoterapie, kinetoterapie, fiecare realizându-se în spaţii individualizate (săli de tratament). Activitatea noii secţii se desfăşoară cu personal medical înalt calificat, întregul act medical fiind complet monitorizat şi de o calitate excepţională. Cele mai bune rezultate se vor obţine în procedurile cu laserterapie, centrul dispunând de un aparat modern, alternativa nouă de tratament în patologia antiinflamatorie, antialgică şi miorelaxantă, fără efecte secundare importante. De asemenea cu ajutorul laserterapiei poate fi realizată o eficientă profilaxie cu efect antiaging, ce reprezintă viitorul medicinei actuale pe plan internaţional. Un alt aparat de la care se aşteaptă performanţe deosebite este cel de unde scurte, având posibilitate de invidualizare a tratamentului la parametrii ajustabili. Această formă de aplicare a curentului electric prezintă avantajul penetrabilităţii tisulare mult mai mari în comparanţie cu alte metode de fizioterapie, fiind benefică în afecţiuni reumatice, ale sistemului nervos, cardio-vasculare, afecţiuni respiratorii, ale aparatului digestiv, uro-genital, ORL, afecţiuni dermatologice şi unele tulburări endocrine.
 
Lucrările de reabilitare ale Centrului au început la sfârşitul anului 2010 cu acoperişul clădirii şi au continuat în 2011 cu renovarea aripii de est, izolarea termică integrală, remobilarea şi reamenajarea. Pentru a putea găzdui şi unitatea de ambulanţă judeţeană aferentă zonei nordice a judeţului, CEZ Group a contribuit prin construirea unei noi anexe a clădirii, cu funcţionalităţi cuprinzând o cameră de sterilizare şi un garaj pentru autovehiculele de intervenţie. Conceptul care a stat la baza acestei extinderi a fost cel de completare şi de creşterea a nivelului de performanţă a serviciului de intervenţii în caz de urgenţă pentru întreaga zonă, prin asocierea unei clinici ultramoderne şi a unei echipe de medici şi asistente, ce au urmat cursuri de specialitate, cu o unitate de ambulanţă.
 
Alături de facilităţile deja existente – cabinetul de medicină generală şi cel stomatologic – dotarea Centrului cuprinde de acum şi un aparat de monitorizare EKG Telesystems Heart View TM, unic în judeţul Constanţa. Acesta este un instrument de monitorizare EKG pentru pacienţii cu risc mărit şi care pot necesita intervenţia medicală în situaţii de urgenţă.
Modernizarea clinicii de la Cogealac s-a bucurat şi de contribuţia GE Energy, furnizorul de echipamente al Parcului Eolian CEZ, care a donat aparatură GE Healthcare pentru cabinetul de medicină generală în valoare de 20.000 de euro: Monitor Dash 2500 pentru monitorizarea funcţiilor vitale ale pacientului, EKG MAC 1600, defribrilator automatic AED şi un ecograf VSCAN portabil, de ultimă generaţie, ce permite vizualizarea cordului şi a organelor abdominale.
 
„GE este mândru că, alături de CEZ şi de Centrul de Permanenţă Cogealac, poate imbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor din comuna Cogealac. Noi, cei de la GE, credem ca numai prin astfel de colaborări putem influenţa în bine calitatea vieţii oamenilor, societatea şi mediul. Avem în faţă un proiect remarcabil, ce a implicat mai mulţi parteneri, un veritabil exemplu pozitiv al muncii în echipă”, a declarat Carmen Neagu, Region Executive la GE Energy pentru Europa de Sud-Est.
 
“Parteneriatul cu Centrul Medical de Permaneţă Cogealac este un proiect special pentru CEZ Group, prin care ne dorim să contribuim la dezvoltarea şi la îmbunătăţirea serviciilor medicale pentru comunităţile în care ne desfăşurăm operaţiunile. Alături de managementul Centrului de la Cogealac, am reuşit sa creăm o facilitate medicală complexă şi performantă, atât în ce priveşte serviciile de medicină generală şi de recuperare, cât şi cele de intervenţie în caz de urgenţă, ce vor duce la salvarea de vieţi omeneşti. Această iniţiativă face parte din programul de responsabilitate socială pe care îl desfăşuram în zona de operare a Parcului Eolian CEZ, program ce cuprinde proiecte punctuale din domeniile mediu, infrastructură, educaţie şi sănătate. Numai în ultimii doi ani, CEZ Group a dezvoltat proiecte sociale de aproape 2 milioane de euro, în comunităţile din judeţul Constanţa”, a declarat Ondrej Safar, director al diviziei Power Generation a CEZ Group în România.
 
 
 
 
Despre Grupul CEZ
Grupul CEZ este unul dintre cei mai puternici producători, furnizori şi distribuitori de energie din Europa, atât din punct de vedere al capacităţilor operaţionale, cât şi din punctul de vedere al numărului de clienţi deserviţi. Grupul CEZ este un jucător cheie pe piaţa de energie electrică a Europei Centrale şi de Sud- Est şi este al doilea mare exportator de energie din Europa. Grupul CEZ acoperă domenii industriale variate, pornind de la extracţia de materii prime, generarea de energie, distribuţia de energie şi până la comercializarea energiei electrice şi termice, precum şi a produselor auxiliare. Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA, care după procesul de transformare asigură alimentarea cu energie electrică a şapte judete: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Teleorman. Afacerile Grupului CEZ în România sunt reprezentate de cele 8 companii - CEZ Distribuţie, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power.
Grupul CEZ investeşte, in zona Dobrogea, 1.1 miliarde Euro în realizarea celui mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o putere totală instalată de 600 MW.
Construcţia parcului amplasat la nord de Constanţa se desfăşoară în mai multe etape - prima, aflată la Fântânele, include 139 de turbine eoliene cu o capacitate de 347,5 MW şi a fost incheiată la finalul anului 2011.
Cea de-a doua etapă, în zona Cogealac, care va produce 252,5 MW, este preconizată să fie pusă in functiune până la sfârşitul anului 2012. La finalizarea ambelor etape ale proiectului, CEZ va putea furniza 7-8 % din totalul energiei regenerabile produse în România, incluzând marile hidrocentrale. În vederea îndeplinirii directivei UE de a asigura provenienţa a 20% din producţia totală de energie electrică din surse regenerabile până în anul 2020, investiţia derulată de Grupul CEZ în Dobrogea este una deosebit de importantă.
În 2009, în România, numai 14 MW au fost instalaţi în scopul valorificării potenţialului eolian.
In 2011, Grupul CEZ în România a achiziţionat sistemul hidroenergetic de lângă Reşiţa, judeţul Caraş Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crăinicel 1, Crăinicel 2 şi Breazova) şi amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug şi Secu, având o capacitate totală instalată de aproximativ 18 MW şi o producţie de circa 70GWh/an.
 
Despre GE
GE (NYSE: GE) acţionează asupra lucrurilor care fac diferenţa. Foloseşte cei mai buni oameni şi cele mai bune tehnologii pentru a aborda cele mai stringente provocări la nivel global. Identifică soluţii pentru domeniul energetic, pentru sănătate şi locuinţe, pentru sectorul de transport şi cel financiar. Construieşte, oferă soluţii energetice, pune lumea în mişcare şi îmbunătăţeşte sănătatea oamenilor . Merge dincolo de imaginaţie. Are inţiativă. GE trece la acţiune. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi pagina web a companiei la adresa www.ge.com.
GE deserveşte şi sectorul energetic, oferind soluţii tehnologice şi de servicii bazate pe garanţia calităţii şi inovaţiei. Compania continuă să investească în noi soluţii tehnologice şi să crească prin achiziţii strategice menite să îi consolideze prezenţa locală, dar şi să deservească mai bine clienţii din întreaga lume. Diviziile care alcătuiesc GE Energy www.ge.com/energy—GE Power & Water, GE Energy Services şi GE Oil & Gas—lucrează împreună, cu peste 100.000 de angajaţi la nivel global şi venituri de 38 miliarde USD, pentru a oferi soluţii integrate de produse şi servicii în toate domeniile industriei energetice, inclusiv cel al cărbunelui, petrolului, gazelor naturale şi energiei nucleare; resursele regenerabile cum ar fi energia hidraulică, eoliană, solară şi biogazul; precum şi alţi combustibili alternativi şi noi tehnologii de modernizare a reţelei energetice pentru a face faţă nevoilor energetice ale secolului XXI.  

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Oltenia, dotate cu 44 echipamente de aproape 11,4 milioane euro Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din cele 5 judeţe din Oltenia - Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea - vor fi dotate, până în iunie 2012, cu 44 de echipamente de aproape 11,4 milioane euro în baza unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional şi realizat de Asociaţia de Dezvoltare...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Mehedinţi: Centru regional de intervenţii raapide şi monitorizare în situaţii de urgenţă în comuna Cireşu Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi a atras suma de 941.260 de euro prin implementarea unui proiect de înfiinţare a unui centru regional de intervenţii rapide şi monitorizare în situaţii de urgenţă, obiectiv finanţat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Teleorman: Bani europeni pentru achiziţionarea de echipamente în sistemul de intervenţie la situaţii urgente Echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă au fost achiziţionate în Regiunea Sud-Muntenia printr-un proiect finanţat de UE, valoarea totală fiind de peste 52 de milioane de lei...