Cele mai citite
 


Alte şapte loturi de vaccin gripal nu sunt conforme
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierul ministrului Sănătăţii, prof. dr. Molnar Geza, a declarat joi că alte şapte loturi de vaccin gripal nu sunt conforme.
Până acum, 700.000 de doze de vaccin gripal nu au fost conforme.
Agenţia Naţională a Medicamentului a fost informată, la începutul săptămânii, cu privire la faptul că ultimele testări efectuate la vaccinul antigripal au pus în evidenţă scăderea sub limita aprobată a concentraţiei uneia dintre cele trei tulpini virale, neconformitatea comunicată vizând şapte din cele 18 serii de vaccin fabricate. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Molnar Geza: 14 loturi necorespunzătoare de vaccin gripal, depistate Institutul Cantacuzino şi Agenţia Naţională a Medicamentului au sesizat încă de vinerea trecută că două loturi de vaccin antigripal sunt modificate din punctul de vedere al parametrilor, în sensul că a scăzut titrul de tulpină B, a declarat joi conf. dr. Molnar Geza, consilier al ministrului Sănătăţii...
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Nicolăescu: Lotul de vaccin antigripal produs la Cantacuzino va pleca spre ţară în două tranşe, în decembrie şi ianuarie Prima tranşă de doze de vaccin antigripal produsă la Institutul Cantacuzino va pleca în ţară în jurul datei de 16 decembrie, iar cea de-a doua tranşă în jur de 6 ianuarie, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Călăraşi: Încă 10.000 doze de vaccin antigripal aduse în judeţ O nouă tranşă de vaccin gripal pandemic va fi adus în judeţul Călăraşi, a declarat joi, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
MS: Vaccinul antigripal de la Cantacuzino are reacţii adverse minore; va fi folosit numai în caz de pandemie Vaccinul antigripal produs de Institutul Cantacuzino prezintă reacţii adverse minore, comparabile cu cele ale vaccinurilor din import, neînregistrându-se reacţii adverse severe în urma testelor efectuate până în prezent, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii.
Judeţul Brăila are nevoie de peste 76.000 de doze de vaccin antigripal Judeţul Brăila are nevoie de peste 76.000 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul 2013-2014, potrivit datelor făcute publice luni de directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Gabriel Ciochină.