Cele mai citite
 


Aproximativ 4.500 de proteze mamare PIP au fost implantate în Mexic, fără probleme majore
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 4.500 de proteze mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP) au fost implantate în Mexic în 16 ani, fără a fi constatate consecinţe grave până în prezent, a asigurat miercuri Asociaţia mexicană de chirurgie plastică, relatează AFP.
'Am calculat că au fost implantate aproximativ 4.500 de proteze mamare PIP, este prima noastră estimare. Nu am primit nici un raport de deces, cancer sau afecţiuni la pacienţi', a declarat într-o conferinţă de presă preşedintele asociaţiei, Alejandro Duarte.

Aceste implanturi, 'de bună calitate şi la un preţ accesibil', au fost utilizate în Mexic din 1994 în februarie 2010, a afirmat aceeaşi sursă. Asociaţia, în acord cu autorităţile sanitare mexicane, a lansat un apel ca femeile care au proteze mamare PIP să îşi consulte medicul pentru un examen, însă fără a intra în panică.

'Suntem conştienţi de gravitatea problemei şi vom face tot posibilul pentru a asista femeile în cauză', a mai afirmat Alejandro Duarte, adăugând că, 'nu putem adopta atitudinea altor ţări precum Franţa sau Venezuela, care au cedat panicii şi isteriei'.

Potrivit responsabilului asociaţiei mexicane, 'dacă implanturile sunt în stare bună, nu este necesar să fie scoase, aşa cum este cerut de unele ţări europene'.

Potrivit asociaţiei, între 60.000 şi 70.000 de operaţii de implant mamar sunt realizate anual în Mexic.AGERPRES/(Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un număr de peste 20.000 de braziliene au proteze PIP, încă nicio recomandare de scoatere a acestora Aproximativ 25.000 de braziliene au implanturi mamare PIP, dar autorităţile sanitare nu au hotărât încă dacă să recomande îndepărtarea acestora, ca în Franţa, a arătat vineri Agenţia naţională de control sanitar (Anvisa), relatează AFP.
Austria: Aproximativ 100 de femei au implanturi PIP Aproximativ o sută de femei care deţin proteze mamare cu probleme produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP) au sesizat societatea austriacă pentru protecţia consumatorului (VKI), a declarat joi o juristă a VIK, potrivit APA.
Termenul de valabilitate al unui implant cu silicon Termenul de garantie al unui implant cu silicon este un subiect in jurul caruia se pun foarte multe semne de intrebare. Multe dintre femeile care si-au marit astfel sanii sau care doresc sa apeleze la operatia de marire a sanilor cu implanturi siliconice, vor sa fie sigure ca alegerea...
Proteze PIP: Femeile argentiniene cer crearea unui fond european pentru despăgubirea victimelor Un fond european trebuie stabilit de urgenţă pentru a oferi compensaţii femeilor cu proteze mamare produse de societatea franceză PIP şi care nu pot fi despăgubite în ţările lor, au cerut miercuri avocaţii ce reprezintă câteva sute de femei din Argentina, informează AFP.
Marea Britanie: Plângeri în justiţie împotriva unor proteze mamare franceze Peste 250 de femei din Marea Britanie purtătoare de proteze mamare de producţie franceză PIP / Poly Implant Prothese/ au depus plângeri împotriva mai multor clinici unde le-au fost făcute aceste implanturi, informează AFP şi Reuters.
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.