Cele mai citite
 


Bacău : Primul bloc operator al Spitalul de pediatrie a fost finalizat
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Spitalul de pediatrie din muncipiul Bacău s-a făcut, joi, recepţia oficială a celui dintâi bloc operator şi sectorul de Terapie intensivă din cadrul acestei instituţii medicale.
Lucrările, începute în luna august a anului trecut, au costat 1,5 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată în cea mai mare parte de Consiliul Judeţean Bacău, cu un sprijin de aproximativ 20% de la Ministerul Sănătăţii şi Familiei şi cu fonduri din bugetul propriu.
Investiţia, dispune de trei săli de operaţii ( patologică, aseptică şi chirurgie ORL şi oftalmologie) putând permite tratarea simultană a 45 de pacienţi, din grupa de vârstă 0 şi 18 ani, ce au suferit diverse traumatisme, arsuri ori necesită intervenţii chirugicale interne. Sectorul ATI are, la rândul său, opt paturi din care două destinate patologiei neonatale.
'Din păcate, moderna investiţie dotată cu aparatură de ultimă generaţie, procurată cu sprijinul Consiliului Judeţean, nu poate fi pusă, încă, la dispoziţia pacienţilor deoarece nu dispunem de tot personalul de specialitate necesar pentru buna deservire a pacienţilor. Cu toate măsurile luate de redirecţionare şi specializare a unor membri din personalul existent în unitatea noastră medicală, mai este nevoie obligatoriu pentru a putea oferi un serviciu eficient 24 de ore din 24, măcar de un medic, zece asistenţi şi alţi zece angajaţi pentru activităţi anexe actului medical chirugical' a declarat pentru AGERPRES medicul Aurelia Ţaga, directorul Spitalului de pediatrie din Bacău.
Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea afirmă că ,,problema ar putea fi rezolvată în luna martie ', când are promisiuni din partea Ministerului Sănătăţii şi Familiei că ,,se va da acordul pentru deblocarea posturilor imperios necesare pentru a fi dat în folosinţa pacienţior'.
'Nu înţeleg de ce până acum cu toate alocările de fonduri din partea Consiliului Judeţan, cu toate demersurile şi angajamentele noastre de a susţine buna funcţionare a instituţiei nu am primit aviz de încadrare cu personalul minim necesar', a mai precizat Dragoş Benea.
Spitalul de pediatrie din Bacău este propus pentru comasare cu Spitalul judeţean de urgenţă din localitate, dar demersul iniţiat de MSF şi aprobat de consiliile de administraţie ale celor două unităţi medicale băcăuane nu a început încă.
Din 2006 şi la Spitalul judeţean de urgenţă din Bacău au început lucrări de modernizare a clădirilor şi de înnoire a dotării cu aparatură medicală, fondurile utilizate până în prezent depăşind un milion de euro, declara pentru AGERPRES managerul instituţiei Dan Stoica.
Cele mai importante sume, provenind 50% de la Consiliul Judeţean şi cealaltă jumătate din partea Ministerului Sănătăţii şi Familiei au fost destinate Maternităţii, unde lucrările, începute cu un an întîrziere, sunt în curs de finalizare.
În municipiul Bacău se mai află în fază avansată de construcţie Spitalul municipal, ce va dispune de 400 de paturi pentru 12 specialităţi medicale, investiţie începută în urmă cu patru ani şi realizată din fondurile Consiliului Local şi guvernamentale. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Speranţe pentru Spitalul de Pediatrie propus pentru comasare Criteriile noi de clasificare a unităţilor medicale cu paturi ar putea conduce la continuarea activităţii independente a Spitalului de Pediatrie Bacău, propus spre comasare cu Spitalul Judeţean de Urgenţe.
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
MS: Cei doi copii cu sindrom hemolitic uremic sunt stabili Cei doi copii cu sindrom hemolitic uremic (SHU) din Argeş şi Bacău care sunt internaţi în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie" şi Spitalul de Pediatrie din Iaşi sunt în stare stabilă, conform informaţiilor transmise la Ministerul Sănătăţii de cele două unităţi sanitare.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Sălaj: Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean, reabilitată cu fonduri europene şi cu sprijinul unei companii private La Spitalul judeţean de urgenţă Zalău s-au finalizat lucrările de modernizare ale Secţiei de Pediatrie, realizate în cadrul unui proiect european ce vizează modernizarea întregii unităţi spitaliceşti.