Cele mai citite
 


Naşterea poate fi un prilej de orgasm pentru mame, conform unui nou documentar
marţi, 13 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Naşterea este, dincolo de un miracol al vieţii, şi un prilej propice pentru ca mamele să experimenteze orgasme deosebite - cel puţin aşa susţin realizatorii unui nou documentar, a cărui concluzie este aceea că naşterea naturală, fără asistenţă medicamentoasă, poate fi plăcută din punct de vedere sexual.

Potrivit documentarul, intitulat 'Orgasmic Childbirth', plăcerile sexuale resimţite în timpul naşterii facilitează o mai bună legătură afectuoasă între mamă şi copil.

În film, notează Fox News, sunt prezentate concluziile mai multor cercetări efectuate în trecut, care indică faptul că unele femei pot ajunge într-adevăr la orgasm în timpul naşterii. Cercetătorii cred că acest lucru se întâmplă datorită presiunii pe care capul bebeluşului o exercită asupra sistemelor nervoase hipogastrice şi din pelvis. Aceşti nervi joacă un rol important în abilitatea unei femei de a experimenta orgasme vaginale, cervicale şi în punctul G.
Explicând naşterea orgasmică, ginecologul Christiane Northrup a precizat că în timp ce bebeluşul se mişcă prin canalul naşterii, el stimulează toate zonele implicate în plăcerea sexuală.
Cum poate experimenta o femeie un asemenea orgasm? Strategiile includ: depăşirea temerilor, recunoaşterea din partea mamei că este o fiinţă sexuală chiar şi în timpul sarcinii, îmbrăţişarea ideii că naşterea poate fi plăcută şi adoptarea unei poziţii dezinvolte faţă de problema orgasmului. AGERPRES/(Daniel Duncă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Încă patru oraşe din România beneficiază de programul SAMAS - Sănătate pentru Mame şi Sugari Programul de consiliere perinatală SAMAS - Sănătate pentru Mame şi Sugari se extinde în alte patru oraşe din România - Craiova, Iaşi, Galaţi şi Bistriţa, informează un comunicat al organizatorilor transmis miercuri AGERPRES.
Italia deţine recordul de operaţii cezariene din Europa Roma, 31 aug /Agerpres/ - În Italia se fac prea multe operaţii cezariene. Medicii se tem de eventuale cereri de despăgubire, consideră că spitalele lor sunt organizate prost sau nu se simt suficient de competenţi pentru a înfrunta naşterea naturală, informează La Repubblica în ediţia de marţi.
Naşterea prin cezariană, preferată de mame Naşterea prin cezariană este preferată de mame, în detrimentul naşterii naturale, relevă un comunicat remis AGERPRES, miercuri, după Congresul Naţional de Obstetrică Ginecologie.
America Latină, în fruntea 'epidemiei' mondiale de cezariene (OMS) America Latină se află în fruntea 'epidemiei' mondiale de cezariene, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Fie din teama de durere, fie datorită gestionării programului de către medici sau datorită creşterii nivelului de trai, tot mai multe femei aleg cezariana când trebuie să nască, relatează...
Ginecologii italieni trăiesc cu coşmarul denunţului Niciodată ca astăzi meseria de ginecolog nu a fost mai dificilă în Italia. Şase mari ginecologi italieni au trimis o scrisoare mass-media vineri, 24 septembrie, pentru a exprima descurajarea ginecologiei italiene confruntată cu sarcinile de înalt risc, informează Corriere della Sera de joi.
Galaţi: Numărul cazurilor de mame minore a crescut anul trecut de aproape patru ori faţă de 2010 Galaţi, 5 iun /Agerpres/- Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi a înregistrat în anul 2011 nu mai puţin de 114 cazuri de mame minore, un număr de aproape patru ori mai mare faţă de 2010, când au fost doar 31, a declarat, marţi, pentrru AGERPRES, directorul Agenţiei...