Cele mai citite
 


Băsescu: Legea Sănătăţii deschide o portiţă administraţiilor locale, care ar putea cumpăra ambulanţe în loc de panseluţe
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri că noua Lege a Sănătăţii deschide "o portiţă" către administraţiile locale, care ar putea achiziţiona ambulanţe în loc de "panseluţe", contribuind astfel la îmbunătăţirea şi promptitudinea serviciului de ambulanţă.
"A venit timpul, după transferul spitalelor către primării şi consilii judeţene, ca, la rându-le, în măsura în care vor să cumpere mai puţine panseluţe şi să cumpere nişte ambulanţei, administraţiile locale să poată contribui şi ele la îmbunătăţirea şi promptitudinea serviciului de ambulanţă. Vreau să înţelegeţi foarte bine, este o diferenţă uriaşă între ce vedeţi în Bucureşti, ce vedeţi în Constanţa, în Arad, în Suceava sau la Iaşi. Este o diferenţă uriaşă între aceste localităţi şi ce se întâmplă în mediul rural. De aceea, cred că legea, deschizând posibilitatea ca primăriile şi consiliile judeţene să fie parte a sistemului de ambulanţă, nu face nimic rău", a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.
El s-a declarat convins că imediat ce va intra în vigoare noua Lege a Sănătăţii, aleşii locali îşi vor schimba din priorităţi şi vor achiziţiona ambulanţe. Preşedintele a subliniat că noua lege dă posibilitatea administraţiilor locale să se implice, dar cu condiţia avizării mijloacelor de urgenţă de către Ministerul Sănătăţii.
"Eu, dacă aş fi preşedinte de consiliu judeţean, în cel mai scurt timp aş achiziţiona ambulanţe şi le-aş poziţiona în comunele îndepărtate de reşedinţa de judeţ sau de oraşele mai îndepărtate", a completat preşedintele.
Băsescu a subliniat că există multe comune cu trei mii sau cinci mii de locuitori care sunt situate foarte departe de centrele în care există ambulanţă, adăugând că foarte mulţi preşedinţi de consilii judeţene ar fi interesaţi să aibă un serviciu de ambulanţă.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Autorităţile locale au păreri împărţite despre posibilitatea achiziţionării de ambulanţe Miercurea Ciuc, 12 ian /Agerpres/- Autorităţile locale şi judeţene din Harghita au părere împărţite despre posibilitatea achiziţionării de ambulanţe, cel mai mulţi fiind de părere că banii de investiţii ar trebui folosiţi pentru alte scopuri.
(Corespondenţă) România oferă Bulgariei o reţetă pentru ambulanţe cu adevărat rapide (presă) Sofia, 5 dec - Corespondentul AGERPRES, Ivan Radev, transmite: Vizita secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii din România, dr. Raed Arafat, care a prezentat la Sofia sistemul SMURD, este unul dintre principalele subiecte pentru presa bulgară de joi.
Iaşi: Ambulanţe pentru şase judeţe Şase noi ambulanţe achiziţionate prin intermediul proiectului ''Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Nord Est'' au fost împărţite...
Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.