Cele mai citite
 


Băsescu: Pentru a şti cât de subfinanţat este sistemul de sănătate trebuie să rezolvăm problemele de monopol al CNAS
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu este de părere că pentru a şti cât de finanţat sau subfinanţat este sistemul de sănătate trebuie mai întâi să se rezolve problemele de monopol al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
"Pentru a şti cât de finanţat sau de subfinanţat este sistemul (de sănătate - n.r.), întâi trebuie să rezolvăm problemele de monopol al Casei Naţionale de Sănătate, trebuie să depolitizăm sistemul, trebuie să fim eficienţi din punct de vedere administrativ şi trebuie să eliminăm corupţia", a afirmat şeful statului, miercuri, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.
Preşedintele a adăugat că realitatea sistemului de sănătate arată că principalele probleme care există în prezent sunt reprezentate de "monopolul" Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, despre care spune că "este un dezastru din punct de vedere al eficienţei cheltuirii banilor".
Un alt neajuns al sistemului de sănătate, spune Băsescu, îl reprezintă politizarea acestuia, precum şi ineficienţa în administrarea fondurilor sau corupţia din domeniu.
Şeful statului a declarat că este un susţinător la noii legi a sănătăţii, dar nu neapărat în forma în care a fost scrisă, iar dacă alte personalităţi vor veni cu idei mai bune atunci ei sunt bine-veniţi. AGERPRES/(A - Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori, a declarat, joi, preşedintele...
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...
Băsescu către români: Să nu se păcălească acceptând acum să se înroleze la diverse case de asigurări de sănătate Preşedintele Traian Băsescu i-a atenţionat, miercuri, pe români să nu se păcălească acceptând "să se înroleze" la diferite case de asigurări de sănătate, pentru că riscă să fie păcăliţi, în contextul în care noua legea a sănătăţii va aduce modificări semnificative în acest sens atunci când va fi adoptată...
Ministrul Sănătăţii şi şeful CNAS s-au întâlnit cu delegaţia FMI Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, au avut marţi o întâlnire de aproape trei ore cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Jeffrey Franks, în cadrul căreia a anunţat că a cerut pentru sistemul de sănătate o rectificare...
Traian Băsescu: Sunt cunoscute ezitările MS şi a CNAS de a face public pachetul minim garantat de servicii medicale Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri că ar trebui reluat subiectul noii legi a sănătăţii, susţinând că sunt cunoscute ezitările Ministerului Sănătăţii şi ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu privire la a face public pachetul minim garantat de servicii medicale.
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.