Cele mai citite
 


Botoşani: Colegiul medicilor, filiala judeţeană, critică proiectul legii sănătăţii
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul filialei din Botoşani a Colegiului Medicilor, Romică Coşovanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că proiectul de act normativ are foarte multe imperfecţiuni, însă una dintre cele mai mari este aceea că aceasta lasă în afara sistemului sanitar pacienţii neasiguraţi.
"În proiectul noii legi nu se spune nimic despre neasiguraţi. În actualul sistem, serviciile medicale oferite neasiguraţilor sunt decontate, în caz de urgenţe medico-chirurgicale, de către fond. Legea nu prevede nicăieri cine va deconta aceste servicii, unde se vor înscrie aceşti neasiguraţi, cine-i va avea în evidenţă", a afirmat Coşovanu.
Potrivit acestuia, proiectul de lege indică faptul că noul act normativ care ar urma să reglementeze activitatea din sistemul sanitar "nu răspunde nevoilor tuturor", ci doar al asiguratorilor.
"După părerea noastră, această lege răspunde nevoilor asiguratorilor. Ea trebuie să răspundă şi nevoilor furnizorilor, dar şi nevoilor pacienţilor. În mod egal, cu toţii trebuie să fie mulţumiţi de această lege. Legea aceasta, prin formulările pe care le conţine, va da naştere foarte multor abuzuri", a adăugat secretarul Colegiului Medicilor din Botoşani.
La rândul său, preşedintele Colegiului Medicilor, Doru Culiceanu, a spus, joi, într-o conferinţă de presă, că proiectul redactat de comisia prezidenţială "este rupt de realitate". El susţine că Ministerul Sănătăţii a elaborat un proiect de lege mult mai coerent şi mai complex, care însă a fost făcut "harcea-parcea" de comisia prezidenţială. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Medici cercetaţi de Colegiului Medicilor, după ancheta de la Maternitate Doi medici de la Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani vor fi cercetaţi de Colegiul Medicilor, iar trei asistente vor fi cercetate de Comisia de disciplină, ca urmare a unor încălcări ale normelor profesionale, a declarat miercuri, într-o conferinţă de...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Braşov: Astărăstoaie - Colegiul Medicilor va susţine logistic medicii amendaţi Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoaie, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Poiana Braşov, că amenzile primite de medici în urma controalelor efectuate de Casele de Asigurări de Sănătate vor fi contestate iar CMR va susţine logistic toate...
Botoşani: Managerul demisionar al SJU acuză MS că întârzie finanţarea Centrului de primiri urgenţe copii Managerul demisionar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Viorel Iliuţă, acuză Ministerul Sănătăţii (MS) că întârzie intenţionat preluarea Centrului de primiri urgenţe (CPU) de la Secţia de pediatrie.
Botoşani: Colegiul Medicilor va dezbate cu asociaţiile pacienţilor şi sindicatele proiectul legii sănătăţii Colegiul Medicilor din judeţul Botoşani va propune asociaţiilor pacienţilor, dar şi sindicatelor din sectorul sanitar să îşi exprime punctul de vedere asupra proiectului legii sănătăţii, aflat în dezbatere publică.
Botoşani: Reclamaţie la Colegiul Medicilor după moartea unui pacient într-un elicopter SMURD O femeie din localitatea Zăiceşti, în judeţul Botoşani, acuză cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani de neglijenţă în serviciu.