Cele mai citite
 


Cătălin Ivan (PSD): Noua Lege a Sănătaţii izolează România de restul Europei
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Legea Sănătăţii promovată de autorităţile de la Bucureşti nu ar face decât să continue procesul de izolare a României de restul Europei, în cazul în care ar fi adoptată, a susţinut liderul grupului europarlamentar PSD din Parlamentul European, Cătălin Ivan, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii joi.
'Legea Sănătăţii susţinută atât de aprig de Traian Băsescu şi de acoliţii săi ar izola chiar şi mai mult România de Europa Occidentală. Sistemul propus de regimul PDL nu seamănă cu niciunul existent în celelalte ţări europene spre care tindem. Singurul sistem asemănător ar fi cel din Olanda, dar este cunoscut faptul că acesta nu a reuşit să-şi demonstreze eficienţa. Implementarea unui mediu concurenţial în domeniul Sănătăţii din Olanda nu a reuşit să diminueze costurile, ci dimpotrivă! Iar exemplul SUA, care fac mari eforturi pentru a-şi reforma sistemul existent, similar celui promovat astăzi de PDL, întăreşte acest argument', susţine Cătălin Ivan.
Totodată, eurodeputatul PSD este de părere că se asistă la o confruntare de idei între profesionişti în domeniu şi politicieni. 'În momentul de faţă, asistăm la o dispută nu între două viziuni strategice, ci între punctul de vedere al unor profesionişti în domeniu, care şi-au demonstrat competenţa şi performanţele, şi propunerea unor oameni cu interese dubioase şi obscure, grupaţi în jurul lui Băsescu. Cel mai probabil, Puterea doreşte, prin introducerea unei noi legi, să transforme sistemul de Sănătate din România într-o mega-afacere pentru clientela PDL', completează Ivan.
Cătălin Ivan a mai spus că sistemul de sănătate trebuie să fie preocupat de soarta pacienţilor şi nu de acumularea de profit, iar în fruntea unui astfel de sistem trebuie să se afle profesionişti şi nu politicieni care îşi dau cu părerea.AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD: Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ''a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...
Social-democraţii se aşteaptă ca preşedintele Băsescu să anunţe privatizarea universităţilor şi a şcolilor Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD, opoziţie), Victor Ponta, a declarat marţi că, după ce preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Boc vor să privatizeze sistemul de sănătate, românii se pot aştepta ca guvernanţii să propună şi privatizarea universităţilor şi şcolilor de stat.
Traian Băsescu: Spaţiul public - extrem de poluat de declaraţii lipsite de responsabilitate Spaţiul public a ajuns extrem de poluat de declaraţii lipsite de responsabilitate, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, miercuri, la Judecătoria Sectorului 5 din Bucureşti, cu ocazia audierii sale în procesul în care cere obligarea deputatului PSD Mugurel Surupăceanu la plata unor daune morale simbolice...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...