Cele mai citite
 


Cazurile de leucemie s-au dublat în apropierea centralelor nucleare din Franţa /studiu/
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Incidenţa leucemiei este de două ori mai mare la copiii care locuiesc în apropiere de centrale nucleare în Franţa decât în rândul celor care locuiesc oriunde în ţară , potrivit unui studiu efectuat de experţi francezi în sănătate şi siguranţă nucleară, informează Reuters.
Studiul, ce urmează să fie publicat în curând în International Journal of Cancer, stabileşte o legătură de cauzalitate între radul crescut de incidenţă a leucemiei şi faptul că bolnavii locuiesc în apropierea unor centrale nucleare. Franţa a folosit energia nucleară tip de trei decenii, 75% din electricitate fiind produsă de 58 de reactoare.

Studiul, efectuat de centrul francez de cercetare în domeniul sănătăţii INSERM a constatat că între 2002 şi 2007, 14 copii cu vârsta sub 15 ani care locuiau pe o rază de cinci kilometri în jurul celor 19 uzine de energie nucleară din Franţa au fost diagnosticaţi cu leucemie, fiind dublu faţă de cazurile înregistrate în restul ţării, unde un total de 2.753 de cazuri au fost diagnosticate în aceeaşi perioadă. AGERPRES/(Violeta Gheorghe)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou studiu conchide că apropierea de centrale nucleare nu creşte riscul de cancer în rândul copiilor Copiii care trăiesc în apropierea unor centrale nucleare nu prezintă un risc sporit de a se îmbolnăvi de leucemie, relevă un studiu citat vineri de BBC.
Site destinat pacienţilor cu leucemie mieloidă cronică, lansat la Bucureşti Site-ul www.mycmllife.eu/ro, destinat pacienţilor cu leucemie mieloidă cronică (LMC), a fost lansat marţi la Bucureşti de Bristol-Myers Squibb.
Italia: Incidenţa cancerului, semnificativ mai mare în zona unde mafia descarcă deşeuri toxice Numărul copiilor care suferă de cancer în zona din Italia unde mafia descarcă ilegal deşeuri toxice este semnificativ mai mare decât în restul ţării, relevă un studiu realizat de Institutul Naţional de Sănătate (ISS), care se concentrează pe provinciile sudice Caserta şi Napoli, transmite site-ul thelocal...
Un nou medicament Roche pentru pacientii cu cel mai frecvent tip de leucemie a fost aprobat in Uniunea Europeana Compania farmaceutica Roche a anuntat recent decizia Comisiei Europene pentru aprobarea unui nou medicament - Gazyvaro (obinutuzumab) - in asociere cu clorambucil, destinat tratamentului pacientilor cu leucemie limfocitara cronica netratati anterior, care datorita comorbiditatilor nu sunt eligibili...
Noi informaţii despre rolul celulelor stem în anumite tipuri de cancer Bolnavii de leucemie care prezintă celule stem canceroase deosebit de active au şanse de supravieţuire mai puţin favorabile, conform unui studiu publicat marţi, studiu ce confirmă ipoteza conform căreia celulele stem îndeplinesc un rol extrem de important în evoluţia acestei maladii, informează AFP.
Supraponderalii şi obezii riscă mai mult să dezvolte cele mai frecvente zece forme de cancer (studiu) Supraponderalii şi obezii riscă să dezvolte zece din cele mai comune forme de cancer, printre care se numără cele de uter, vezică biliară, rinichi, ficat sau colon, potrivit unei cercetări publicate în revista medicală de specialitate The Lancet, scrie BBC News în ediţia sa ediţia electronică.