Cele mai citite
 


Cluj: Numărul intervenţiilor ISU, în creştere cu 42%
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Intervenţiile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Avram Iancu' Cluj au fost mai multe cu 42,45% în 2011 faţă de 2010, potrivit bilanţului instituţiei, prezentat joi.
'În anul 2011, subunităţile inspectoratului au gestionat 9.537 acţiuni de intervenţie şi au răspuns la solicitările cetăţenilor şi producerea unor situaţii de urgenţă, în medie 26,12/zi', se menţionează în raportul de evaluare a activităţii ISU Cluj.
Pe tipuri de urgenţe, cele mai multe - 86,34 % - au fost solicitări de asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare, urmate, în ordine, de incendii (5,73 %), arderi necontrolate, acţiuni pentru protecţia comunităţilor, acţiuni de asanare a muniţiei neexplodate.
Potrivit raportului, anul care s-a încheiat a fost marcat, printre altele, de 'creşterea numărului de intervenţii operative în situaţii de urgenţă şi a numărului de controale şi acţiuni preventive, o puternică austeritate financiară, restructurarea unităţii în urma disponibilizărilor, finalizarea unor proiecte şi obţinerea finanţării pentru proiecte viitoare'. AGERPRES/(AS-Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
ISU Suceava a avut în 10,7 solicitări pe zi, dintre care 6,6 cazuri SMURD - în 2011 Pe parcursul anului 2011, structurile subordonate Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au avut, în medie, 10,7 solicitări pentru situaţii de urgenţă, respectiv 3.904, numărul acestora crescând cu 67,70%, comparativ cu anul 2010, în special ca urmare a creşterii solicitărilor de răspuns...
Col. Marcel Lucaciu(IGSU): Peste 185.000 de intervenţii gestionate de serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă, în 2010 Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă au gestionat, în anul 2010, peste 185.000 de acţiuni de intervenţie şi răspuns la solicitările cetăţenilor şi producerea unor situaţii de urgenţă, în medie 508 pe zi. Comparativ cu anul 2009, numărul acestora a crescut...
Iaşi: Exerciţiu comun româno-moldovean în domeniul intervenţiilor în situaţii de urgenţă Echipe de intervenţie, în care sunt implicate 15 autospeciale şi 60 de persoane, vor executa în cooperare misiuni de stingere a incendiilor, descarcerare, cercetare, decontaminare personal, triaj medical şi asistenţă medicală de urgenţă, cu mijloace terestre şi aeriene, transport victime multiple la...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Teleorman: SIAMUD se va transforma în SMURD Serviciul de Intervenţie pentru Asistenţa Medicală de Urgenţă şi Descarcerare (SIAMUD) din cadrul ISU Teleorman a avut în anul trecut aproape 300 de misiuni, faţă de circa 200 în anul 2010.