Cele mai citite
 


899 de morţi de gripă A în Brazilia, ţara cea mai afectată de noul virus
vineri, 18 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
899 de persoane au murit în Brazilia de gripă porcină, aceasta fiind ţara cea mai afectată de pandemie, potrivit ultimului bilanţ publicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.
Din punctul de vedere al numărului de morţi, Brazilia devansează SUA şi Argentina dar nu ocupă decât a cincilea loc în lume din punctul de vedere al numărului de decese pe cap de locuitor, a precizat ministerul într-un comunicat.

Acesta subliniază că numărul cazurilor de contaminare cu gripă A 'a scăzut pentru cea de-a cincea săptămână consecutiv', confirmând o diminuare a ritmului de propagare a virusului.

Gripa porcină a provocat moartea a cel puţin 3.205 de persoane de la apariţia noului virus în luna martie, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
Vaccinul gripei sezoniere este relativ eficient împotriva gripei AH1N1 Vaccinul împotriva gripei sezoniere pentru 2008-2009 oferă o anumită protecţie împotriva gripei A/H1N1/, în special împotriva celor mai severe forme ale acesteia, potrivit unui studiu efectuat în Mexic şi publicat miercuri în British Medical Journal, informează AFP.
Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.