Cele mai citite
 


Dorin Florea (PDL) vede o diversiune în scandalul pe marginea capitolului privind urgenţa
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele PDL, Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că întreg scandalul pe marginea capitolului privind urgenţele din proiectul Legii Sănătăţii este doar o diversiune, iar reacţia doctorului Raed Arafat a fost 'pripită'.
'Arafat l-a înţeles perfect (proiectul de lege -n.r.), am avut o discuţie cu el. Demisia a fost o decizie pripită (...) Da, aici a greşit. Până acum a făcut lucruri foarte bune şi bune, eu îi doresc succes în continuare. Dar aici a greşit şi el şi e uman să greşeşti (...) Acest lucru (urgenţa -n.r.) este insignifiant pe lângă ce înseamnă această lege. Dar se aruncă această chestiune, exact diversiunea că apa e otrăvită (în 1989 -n.r). Diversiunea poţi să o faci într-un mod premeditat sau din prostie. Eu o definesc aici, din prostie', a arătat Dorin Florea.
Primarul din Târgu Mureş a spus că ministrul Sănătăţii ar fi trebuit să iasă public şi să discute despre proiectul de lege şi nu un subsecretar de stat.
'Ministrul avea datoria să apară primul şi să spună că nu e niciun fel de problemă. Arafat era subsecretar de stat nu avea de ce să iasă el. Într-o echipă, dacă mie îmi iese mâine un director sau un viceprimar cu altă poziţie decât a Primăriei a plecat în secunda doi, indiferent că e mama. Nu se fac aceste lucruri. Ministrul avea obligaţia să iasă mai repede (...) Populaţia trebuie să înţeleagă şi nu cei care se opun sistemului', a accentuat Dorin Florea.
Primarul din Târgu Mureş a afirmat că proiectul legii Sănătăţii are 16 capitole, din care doar trei pagini se referă la sistemul de urgenţe şi că populaţia trebuie să citească documentul pentru a se convinge de corectitudinea lui.
'Ceea ce suscită tot interesul are 3 pagini (...) În 12 minute ai timp suficient să-ţi dai seama de pragmatismul acestei legi, şi de nivelul de diversiune care nu cred că mai poate fi întrecut decât de ceea ce s-a întâmplat la Revoluţie cu apa otrăvită şi terorişti. Cei care nu vor să reformeze sistemul nu pot să-i pun să citească legea', a afirmat Florea.
Acesta a dat asigurări că nu există nicio temere în privinţa asistenţei medicale de urgenţă prespitalicească - terestră, aeriană şi navală şi că 'temerea lui Arafat este nejustificată'. AGERPRES/(A-Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Descentralizarea spitalelor a fost făcută 'fără cap, fără logică şi fără principii', susţine ministrul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că se rediscută posibilitatea readucerii Spitalelor Judeţene de Urgenţă în subordinea Ministerului, întrucât decentralizarea s-a făcut 'fără cap, fără logică şi fără principii'.
Noua Unitate de Primiri Urgenţe din Târgu Mureş ar putea fi inaugurată în luna septembrie Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) de la parterul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş ar putea fi inaugurată în luna septembrie, cu 11 luni de întârziere, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Mureş, Alexandru Petru Frătean.
SCJU Târgu Mureş va fi printre cele 12 care vor implementa proiectul-pilot referitor la statutul spitalelor Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş va figura printre cele 12 unităţi spitaliceşti din ţară care vor implementa proiectul-pilot referitor la statutul spitalelor, al cărui proiect de lege este în...
SCJU Târgu Mureş va avea cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din ţară Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş va avea cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din ţară, în urma unei investiţii în valoare de 5 milioane de lei, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Nicolăescu: SCJU Târgu Mureş ar putea primi avizele pentru transplant până la sfârşitul anului Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar putea...
Eugen Nicolăescu: Primul spital regional de urgenţă ar putea să fie cel de la Târgu Mureş Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş ar putea să devină primul spital regional de urgenţă din ţară, după toate normativele internaţionale.