Cele mai citite
 


Dragoş Popa (PSD): Este periculos să apară alţi prestatori de servicii de urgenţă în România
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PSD Târgu Mureş, dr. Dragoş Popa, care este şi directorul medical al celui mai mare spital privat din municipiu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în acest moment este periculos să apară alţi prestatori de servicii de urgenţă în România.
'România nu se poate compara cu alte state, în continuare în România starea de sănătate este precară şi nici măcar nu se pune accentul pe prevenţie, aşa cum este firesc. O lege a sănătăţii trebuia să pună accent pe prevenţie astfel încât să nu mai ajungem să tratăm pacienţii în stare critică, care necesită o mulţime de resurse din partea statului şi care poate să influenţeze calitatea vieţii, cât şi durata acesteia (...)Ţinând cont de situaţia din România, este periculos să apară alţi prestatori de servicii de urgenţă în România. Nu există o infrastructură a sistemelor private care să fie suficientă pentru a acoperi sistemul de urgenţă', a arătat dr. Dragoş Popa.
Acesta a apreciat că proiectul noii legi a sănătăţii este unul 'slab', 'în care din nou nu se pune în prim-plan pacientul' şi că la mijloc ar fi 'interese politice'.
Popa a arătat că redactarea acestei legi 's-a făcut la comandă politică' întrucât legea nu a fost redactată la Ministerul Sănătăţii, aşa cum era firesc, ci la Cotroceni, de Comisia prezidenţială.
'Probabil domnului Băsescu i-a fost teamă să nu scape de sub control această lege şi prin urmare a fost o temă politică pentru colaboratorii din UDMR adoptarea acestei legi', a mai susţinut dr. Popa.
Liderul PSD Târgu Mureş a mai spus că planează suspiciuni asupra corectitudinii prevederilor din proiectul de lege inclusiv prin prisma faptului că acesta a fost pus în dezbatere publică în preajma sărbătorilor.
'Se spera să treacă nedezbătută suficient în această perioadă, dar oricum efectele acestei legi sunt dezastruoase. Aş compara această lege cu istorioara cu cetăţeanul şi măgarul, în care încearcă să îl obişnuiască cu trei fire de paie, apoi cu două, până ajunge să nu mai primească niciun pai şi moare. Din păcate este şi fundamentul acestei legi a sănătăţii, din punctul de vedere al pacientului, care va trebui să plătească mai mult şi să primească aceleaşi servicii sau chiar mai proaste. Noi cerem ca legea să fie dezbătută cum este firesc şi să nu treacă prin asumarea răspunderii Guvernului', a accentuat Dragoş Popa.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ŞTIRILE SERII DIN JUDEŢE - 6 SEPTEMBRIE * Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar...
Deputatul Buicu propune înfiinţarea unui Institut Naţional de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă, la Târgu Mureş Preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, dr. Florin Buicu (PSD), a declarat vineri, pentru AGERPRES, că prioritatea sa în acest an este adoptarea unui proiect de lege referitor la înfiinţarea la Târgu Mureş a Institutului Naţional de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă...
IUBCvT Târgu Mureş a reuşit a şasea operaţie de transplant de cord din acest an Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş a reuşit, marţi noaptea, al şaselea transplant de cord de la începutul acestui an, fiind deocamdată singurul centru de profil din România care a făcut astfel de intervenţii în 2016.
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
Raed Arafat: SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină, cu nişte nebuni şi am ajuns la un sistem pe o ţară întreagă Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în urmă cu 25 de ani, SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină...
Mureş: Lectori din România şi Germania prezintă tehnici medicale de ultimă generaţie pentru intubarea pacienţilor Centrul naţional de pregătire şi formare de urgenţă de la sediul SMURD Târgu Mureş găzduieşte, începând de vineri, un curs de specializare pentru medici de urgenţă şi anestezişti, susţinut de lectori din România şi Germania, în tehnici medicale de ultimă generaţie pentru intubarea pacienţilor.