Cele mai citite
 


Federaţia Solidaritatea cere prezentarea în amănunt a legislaţiei secundare din domeniul sănătăţii
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România /FSSR/ a cerut ca legislaţia secundară referitoare la noul proiect de lege a sănătăţii să fie prezentată în amănunt publicului larg, deoarece în acest moment există foarte multe aspecte necunoscute de către beneficiarii direcţi ai actului normativ, se arată într-un comunicat transmis, joi, de conducerea FSSR.
'Legea trebuie să stabilească în cadrul ei cât mai multe reguli ale sistemului de sănătate, evitând astfel ca efectele cu adevărat importante ale actului normativ să fie lăsate la decizia Guvernului. Obişnuinţa atâtor norme de aplicare care modifică prevederile legii ne face să fim circumspecţi în faţa acestui mod de a legifera. Pentru a da un exemplu, este necesară definirea în cadrul legii a principiilor de constituire a pachetului de bază de asigurări sociale de sănătate. În acest moment circulă 'pe surse' variante de proiecte ale HG-urilor de aplicare a legii sănătăţii, iar numeroase voci din interior sau din diferite cercuri 'şoptesc ' despre interesele majore legate de adoptarea proiectului de lege în forma în care el a fost gândit. Există astfel riscul ca oamenii să nu înţeleagă temerile experţilor faţă de această lege', a declarat Viorel Rotilă, preşedintele FSSR.
Acesta a avertizat, totodată, că 'pericolul reprezentat de noua lege nu atârnă numai asupra medicinii de urgenţă, ci şi asupra sistemului de asigurări de sănătate şi asupra spitalelor'.
'Cerem ca procesul de depolitizare să înceapă cu conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi cu conducerile caselor judeţene, acestea fiind instituţii ce trebuie conduse de reprezentanţii societăţii civile, iar apoi să continue cu spitalele. Sistemul sanitar are la ora actuală nevoie urgentă de trei elemente esenţiale: bani, competenţă managerială şi eliberarea de ingerinţele politicului', a mai spus preşedintele FSSR.AGERPRES/(AS-Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România: Este nevoie creşterea finanţării sistemului de sănătate Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România susţine că este nevoie de o creştere a finanţării sistemului de sănătate prin sporirea numărului de contribuabili, mărirea contribuţiilor lor, prin alocări de la bugetul de stat şi din alte surse pentru persoanele scutite de plata contribuţiei, precum şi...
FSSR: Noul proiect de lege a Sănătăţii necesită îmbunătăţiri, axate pe creşterea finanţării sistemului sanitar Federaţia Solidaritatea Sanitară din România a transmis joi un comunicat în care susţine că noul proiect de lege a Sănătăţii necesită îmbunătăţiri, însă procesul de elaborare a documentului legislativ 'se află, în mare, pe drumul cel bun'.
FSSR cere adoptarea, în regim de urgenţă, a legii care pedepseşte agresiunile împotriva salariaţilor din sănătate Federaţia Solidaritatea Sanitară din România (FSSR) a transmis luni un comunicat prin care le solicită membrilor Camerei Deputaţilor să adopte, în regim de urgenţă, un proiect de lege ce prevede sancţionarea agresiunilor săvârşite împotriva salariaţilor din sănătate.
'Solidaritatea Sanitară' solicită creşteri salariale reale pentru toţi angajaţii din Sănătate Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România consideră că propunerile de modificări legislative prezentate public de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, nu reprezintă soluţii de creştere a salariilor angajaţilor din sectorul public de Sănătate şi antrenează, totodată, o serie de efecte negative...
Noua formă a Legii salarizării reduce salariile personalului din sănătate Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România solicită menţinerea grilei cu 12 coeficienţi în noul proiect de lege unică a salarizării în sistemul bugetar, deoarece actuala grilă propusă, cu 15 coeficienţi, conduce la creşterea diferenţei dintre salariul minim şi cel maxim, scăzând gradul de coeziune...
FSSR: Vom declanşa proteste, dacă proiectul legii salarizării din sănătate nu va fi modificat corespunzător Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România ameninţă că va organiza acţiuni de protest, dacă proiectul legii salarizării din sănătate - ce va intra în fazele de dezbateri publice - nu va fi modificat corespunzător de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES...