Cele mai citite
 


Fostul lider cipriot turc Rauf Denktash, în stare gravă la spital
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Starea de sănătate a fostului lider cipriot turc Rauf Denkash, care a paralizat în mai anul trecut în urma unei embolii cerebrale, a cunoscut o nouă deteriorare gravă, au anunţat joi medicii săi, transmit AFP şi AP.
'Rauf Denktash suferă de insuficienţă multiplă de organe şi starea sa este îngrijorătoare. Facem tot ce se poate', a indicat pe postul de televiziune turc NTV unul din medici, la clinica din Ciprul de Nord unde a fost internat marţi fostul lider cipriot turc, în vârstă de 88 de ani.

Potrivit medicilor, pacientul a fost plasat sub asistenţă respiratorie, dar inima sa 'prezintă semne de oboseală'.

Denktash, care s-a retras în 2005 din viaţa politică, a fost tratat în iulie anul trecut la o clinică militară din Ankara, dar starea sa de sănătate nu a cunoscut vreo ameliorare.

Avocat cu studii în Marea Britanie, acesta a reprezentat comunitatea ciprioţilor turci timp de peste 40 de ani şi timp de 20 de ani ca preşedinte al Republicii Turce a Ciprului de Nord /RTCN/, recunoscută doar de Ankara.

Ciprul este divizat din 1974, când Turcia a invadat nordul insulei, după o lovitură de stat a naţionaliştilor ciprioţi greci care urmăreau unificarea cu Grecia. Republica Cipru (partea cipriotă-greacă) a intrat în Uniunea Europeană în 2004, dar procesul de pace între ciprioţii turci şi ciprioţii greci încă nu a dus la un rezultat.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Starea de sănătate a poetului Adrian Păunescu s-a înrăutăţit Starea de sănătate a poetului şi politicianului Adrian Păunescu s-a înrăutăţit, el fiind în prezent în stare gravă, a declarat pentru AGERPRES dr. Şerban Brădişteanu, de la Clinica de Chirurgie cardiacă a Spitalului de Urgenţă Floreasca.
Mandela, în stare gravă, a fost lăsat să aştepte în stradă 40 de minute când ambulanţa s-a stricat Autorităţile sud-africane au recunoscut că ambulanţa militară care l-a transportat la începutul acestei luni la spital pe fostul preşedinte al ţării Nelson Mandela a avut într-adevăr o pană la motor, iar fostul luptător împotriva apartheidului, în vârstă de 94 de ani, a fost nevoit să aştepte în stradă...
Fiica lui Mandela despre starea tatălui său: Orice se poate întâmpla în orice moment Starea de sănătate a fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela este extrem de critică, iar potrivit fiicei acestuia 'orice se poate întâmpla în orice moment', relatează joi agenţia rusă de presă Ria Novosti, preluată de publicaţia online Telegrafist.by.
Maramureş: Gravidă decedată din cauza gripei noi Baia Mare, 16 dec /Agerpres/ - Femeia gravidă în luna a VII-a, din comuna Petrova, diagnosticată cu gripă nouă în urmă cu cinci zile, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, a precizat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, dr. Vasile Bodnar.
Iaşi: Copil în stare gravă după ce a căzut de la etajul 5 Un copil în vârstă de trei ani şi jumătate a fost adus luni în stare gravă la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi după ce a căzut de la peste 10 metri înălţime de la etajul 5 al unui bloc.
Statul ar trebui să susţină asistenţa stomatologică pentru copii, susţine profesorul dr. Teofil Lung Susţinerea, de către stat, a asistenţei stomatologice pentru copii a devenit esenţială în condiţiile în care apar tot mai multe cazuri grave în rândul celor mici, a declarat profesorul clujean Teofil Lung, unul dintre cei mai cunoscuţi specialiştii în chirurgie orală şi maxilo-facială.