Cele mai citite
 


Timiş: Medicii vor protesta pentru salarii
vineri, 18 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii şi asistentele din Timiş adună semnături pentru organizarea unor proteste, la începutul lunii viitoare, deoarece sunt nemulţumiţi atât de grila de salarizare din legea unitară, cât şi de faptul că pentru ultimul trimestru al anului nu mai sunt bani de salarii, transmite corespondentul AGERPRES.
Livius Cârstea, preşedintele sindicaliştilor de la Sanitas Timiş, a declarat, joi, că personalul medical este nemulţumit şi pentru neplata unor sporuri profesionale, unii dintre managerii de spitale tăind, deja, din sporuri pentru a acoperi lefurile, iar personalul din unităţile spitaliceşti nu a primit, încă, banii care trebuiau să fie viraţi între 10 şi 15 septembrie.

'Pentru ultimul trimestru al anului, unităţile sanitare nu mai au fonduri. Pentru acoperirea salariilor, au fost luaţi bani de la sporuri. Acum, strângem semnături pentru organizarea unui protest, la începutul lui octombrie. Până acum, nu avem semnale de la Sanitas sau de la Alianţa Bugetarilor că problemele s-ar fi rezolvat. Ceea ce înseamnă că şi ei vor participa la greva generală din 5 octombrie', a declarat Livius Cârstea.

Pe de altă parte, potrivit liderului sindical, datoriile spitalelor din judeţ sunt foarte mari şi nici nu sunt perspective că acestea ar putea fi reduse, dacă nu achitate, în perioada următoare, prin eventuale rectificări bugetare.

Astfel, Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara are datorii neachitate din 2007, de şapte milioane de lei, iar pentru acoperirea salariilor este nevoie de 100 de milioane de lei lunar. Spitalul Municipal Lugoj are datorii de aproape trei milioane de lei, preluată de la fosta conducere, bolnavilor de aici servindu-li-se, luna trecută, doar pâine cu dulceaţă şi ceai la toate mesele, timp de mai multe zile, pentru că nu au mai fost bani pentru firma de catering. De la 1 octombrie, nici acest spital nu mai are bani, fapt pentru care, pe străzile municipiului Lugoj au fost amplasate cutii ale milei, dar sărăcia strânge tot mai mult mâna darnicilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Colegiul Medicilor se solidarizează cu revendicările personalului din sănătate Colegiul Medicilor din România transmite un mesaj de solidaritate personalului medical care va intra în grevă generală la data de 5 octombrie 2009, apreciind că sistemul sanitar românesc este într-o criză fără precedent, se arată într-un comunicat al acestei organizaţii profesionale, remis vineri presei...
Acţiunile de protest ale bugetarilor vor continua Acţiunile de protest ale Alianţei Bugetarilor vor continua, fie împreună, fie la nivel de federaţii separat, a declarat Adrian Bârlea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas, la ieşirea de la negocierile cu ministrul interimar al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Gheorghe Pogea.
Grevă în spitale Membrii federaţiei sindicale SANITAS din unităţile sanitare bucureştene au participat la greva generală de luni în semn de solidaritate cu angajaţii din sistemul bugetar, fiind nemulţumiţi de legea salarizării unitare, dar şi de diversele probleme din sistemul de sănătate.
Iaşi: Un membru al Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, în grevă japoneză Medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi s-a alăturat, luni, protestului declanşat de angajaţii instituţiei.
Botoşani: Protest al angajaţilor de la ambulanţă Aproximativ 100 de angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) au protestat, vineri, în curtea instituţiei faţă de neîncasarea unor drepturi salariale.
Cluj: Un nou protest la Centrul de Diagnostic şi Tratament Un nou protest spontan s-a declanşat, miercuri dimineaţa, la Centrul de Diagnostic şi Tratament (CDT) Cluj, ca urmare a faptului că nici până acum problemele unităţii sanitare nu au fost rezolvate, iar personalul nu şi-a primit salariul de trei luni.