Cele mai citite
 


Galaţi: Mai multe centre de permanenţă şi raţionalizarea numărului de paturi în spitale - priorităţile DSP în 2012
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că priorităţile în domeniul sănătăţii pe anul 2012 sunt crearea unor noi centre de permanenţă, achiziţionarea de ambulanţe şi raţionalizarea numărului de paturi în spitale.
''Ministerul Sănătăţii ne-a comunicat că intenţionează să continue achiziţia de ambulanţe, pentru care a şi alocat 150 milioane lei, susţinând că în continuare vom vorbi de un sistem unic integrat al serviciilor de urgenţă. Se doreşte şi creşterea numărului de centre de permanenţă. Noi în judeţ aveam până acum şapte astfel de unităţi, pentru a degreva unităţile de urgenţă şi a asigura asistenţă medicală celor din mediul rural. Se doreşte şi o atragere a mai multor surse de finanţare, astfel încât în mai toate domeniile să fie alocaţi mai mulţi bani, dar se va continua în acest an procesul de raţionalizare a numărului de paturi din spitale. În ceea ce priveşte asistenţa medicală şcolară, se doreşte şi aici o mai bună acoperire. Nu se refuză posibilitatea încheierii de contracte cu medicii de familie din rural pentru munca de medic şcolar pe care o efectuează aceştia, dar deocamdată nu sunt bani'', a afirmat Boldea.
Directorul DSP Galaţi a salutat iniţiativa Ministerului Sănătăţii prin care mediatorii sanitari şi asistenţii comunitari, care au trecut în subordinea autorităţilor locale, să fie preluaţi din nou de către minister, iar numărul lor să fie mărit cu cel puţin 20%. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Zeci de mii de elevi din mediul rural riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară Peste 34.000 de preşcolari şi elevi din mediul rural gălăţean riscă să rămână fără asistenţă medicală şcolară dacă cei 110 medici de familie care asigură această activitate nu vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii sau autorităţile locale, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Patronatului...
Galaţi: Asistenţa medicală de urgenţă va avea patru noi staţii Asistenţa medicală de urgenţă la nivelul judeţului Galaţi va fi îmbunătăţită prin amenajarea unor noi sedii şi garaje de ambulanţă, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Galaţi: Asistentă medicală agresată de un pacient care a consumat etnobotanice O asistentă medicală de la Spitalul de Psihiatrie din Galaţi a fost agresată, joi, de un pacient agitat, femeia suferind un traumatism cranio-cerebral.
Galaţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit clasificare definitivă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au trimis Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi decizia prin care au anunţat că Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Apostol Andrei'' din Galaţi a primit clasificare definitivă, a anunţat, joi, directorul DSP Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Ponderea medicilor specialişti în mediul rural, subdimensionată Ponderea medicilor specialişti care au deschis cabinete în mediul rural este subdimensionată, se precizează într-o informare prezentată, marţi, de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Moise, în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice...