Cele mai citite
 


Galaţi: Raed Arafat va reveni pe o poziţie decizională, la nivel înalt, susţine fostul secretar de stat Aurel Nechita
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi, fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Aurel Nechita, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că Raed Arafat, fondatorul SMURD, proaspăt demisionat din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, va reveni pe o poziţie decizională, la nivel înalt.
'Doctorul Arafat a centralizat totul în propriile mâini. Va fi foarte greu acum ca cel care îi va urma în funcţie să poată administra ceea ce a construit el. Una e să cunoşti în cele mai mici detalii un sistem pe care l-ai construit şi alta să preiei ceva în administrare. Oricum, eu cred că fondatorul SMURD va reveni pe o poziţie decizională, la nivel înalt, pentru că este nevoie de el', a afirmat Nechita.
Nechita a spus că demisia lui Raed Afarat este o pierdere care ar putea avea consecinţe importante în viitorul apropiat.
'Sistemul de medicină de urgenţă creat de dr. Raed Arafat este decapitat, în acest moment. Eu îl cunosc de mai mulţi ani, din perioada în care eram secretar de stat şi se punea prima oară problema trecerii SMURD (până la acel moment organizaţie non-guvernamentală înfiinţată cu sponsorizări atrase de dr. Arafat) sub finanţarea statului. Au avut loc atunci nişte discuţii destul de aprinse cu dr. Sorin Oprescu, dar şi cu reprezentanţii Ambulanţei, care se temeau că ar putea fi desfiinţaţi. SMURD a întâmpinat rezistenţă şi în acele momente şi înainte, încă de la înfiinţare. Dr. Arafat a copiat mai multe sisteme străine pentru a crea ceea ce îşi dorea în medicina de urgenţă şi e bine că a făcut-o. Bravo lui! Unităţile şi compartimentele de primiri urgenţe au dat greutate sistemului, care acum este unul foarte avansat. În plus, legislaţia românească actuală pe medicina de urgenţă este opera lui Raed Arafat. Spre exemplu, el a adus sistemul de clasificare a ambulanţelor în categoriile A, B şi C', a mai spus Nechita.
Fostul secretar de stat a precizat că sistemul pus la punct de Arafat poate suporta îmbunătăţiri, dar firmele private nu îşi au locul în medicina de urgenţă.
'Sistemul pus la punct de dr. Arafat nu e perfect şi suportă îmbunătăţiri. Dar nu e o soluţie introducerea operatorilor privaţi, care nu pot fi traşi la răspundere pentru greşelile lor în aceeaşi măsură în care pot fi cei din serviciile de stat. Dacă privatul nu îşi primeşte banii, nu intervine. Or, nu aşa se lucrează pe medicina de urgenţă, nici la SMURD, nici la Ambulanţă. Au mai existat şi acolo probleme cu banii, dar personalul nu a încetat niciodată să îşi facă datoria', a precizat Nechita. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
SMURD Galaţi va fi dotat cu un elicopter pentru urgenţe medicale Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Galaţi va fi dotat cu un elicopter pentru urgenţe medicale, în urma finalizării unui proiect de achiziţie de către Ministerul Sănătăţii, a anunţat, marţi, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi, Aurel Nechita.
Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei (interviu) Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre proiectele în domeniul urgenţei, dar şi despre tratamentul prin radioterapie în cazul pacienţilor cu cancer. El precizează că sunt o serie de aparate a căror sursă nucleară s-a terminat şi trebuie...
Timiş: Raed Arafat, profesor invitat de Medicina de urgenţă la UMF Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a primit joi titlul de profesor invitat de Medicina de Urgenţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' din Timişoara, precum şi Diploma de Excelenţă pentru întreaga activitate depusă în sistemul sanitar românesc.
Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.
Raed Arafat: Serviciile judeţene de ambulanţă nu de desfiinţează, va fi comandă unică, pentru un mod de lucru integrat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că prin regionalizarea serviciilor de ambulanţă de la nivelul ţării, serviciile judeţene nu vor fi desfiinţate, însă va fi gândită o comandă unică pentru a exista un mod de lucru integrat.