Cele mai citite
 


Giurgiu: Medicii aşteaptă dezbaterile privind proiectul legii sănătăţii
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii giurgiuveni aşteaptă dezbaterile pe detalii privind noile prevederi legislative din sănătate şi spun că în final trebuie să se găsească soluţii optime atât pentru sistem, cât şi pentru pacienţi.
"Pentru un moment, prevederile legale stabilesc un cadru general şi sunt necesare multe clarificări pe detalii faţă de problemele de amănunt care vor interveni. De aceea aşteptăm cu interes dezbaterile care vor fi organizate pe această temă la nivel local şi naţional", a declarat joi, pentru AGERPRES, preşedinta Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Giurgiu, Florentina Popescu.
Şi purtătoarea de cuvânt a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Elisabeta Bene, este de părere că adaptarea la noua lege se va face în timp şi lucrurile se vor schimba din mers pentru că deocamdată spitalul funcţionează pe contractările stabilite pe vechea lege.
'Suntem puşi în situaţii inedite şi cred că lucrurile se vor schimba din mers pentru că noi funcţionăm în continuare pe contractări stabilite pe vechea lege, dar pentru viitor este clar că cei care au bani nu trebuie să îşi facă griji, dar din patologia înregistrată se observă că oamenii aflaţi în situaţii sociale deosebite au patologie multă şi cronică şi ei necesită cele mai multe internări, uneori şi lunar, iar sistemul de coplată îi va dezavantaja şi îi va pune în dificultate pentru că baza de servicii medicale asigurate va fi foarte restrânsă', a declarat şi Elisabeta Bene.
Ea recunoaşte că acesta este un punct de vedere exprimat la o primă vedere a noilor prevederi legale din sănătate şi trebuie să aprofundeze aceste lucruri şi, de aceea, este aşteptată cu interes organizarea la nivel judeţean a unei întâlniri în cadrul Colegiului Medicilor pentru exprimarea unui punct de vedere comun. AGERPRES/(A - Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Fondurile încasate de Spitalul Judeţean de Urgenţă din coplată nu ajung nici pentru hârtia de xerox Fondurile care vor fi încasate ca urmare a introducerii sistemului de coplată pentru pacienţi la externarea din Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu asigură nici măcar achiziţionarea hârtiei de xerox pentru chitanţe.
Giurgiu: Conducerea CAS Giurgiu are probleme cu plata salariilor personalului spitalului din Vadu Lat Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Giurgiu afirmă nu ştie cum va efectua plata salariilor personalului de la Spitalul de psihiatrie din Vadu Lat pentru că autorităţile judeţene şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu au întârziat cu peste o lună efectuarea formalităţilor de preluare...
Gorj: Circa 77 000 lei, imputaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în luna octombrie Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat pe parcursul lunii octombrie o serie de controale la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, pentru neregulile depistate fiind imputată suma de 77 000 lei, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al instituţiei...
Hunedoara: Spitalul Judeţean de Urgenţă poate cumpăra 20.000 de seringi din coplata pe aprilie Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a fost suplimentat cu peste 4.800 de lei, suma constituindu-se din banii ce au fost strânşi pe parcursul lunii aprilie în urma introducerii sistemului de coplată.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu: Lipsa personalului, una din marile probleme ale instituţiei Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Elena Dinu, a declarat miercuri la o conferinţă de presă că lipsa personalului este una din marile probleme ale instituţiei şi a afirmat că este nevoie de modificarea Legii rezidenţiatului în Parlament, precizând că actuala lege nu ajută spitalele.
Mehedinţi: Pacienţii vor plăti 5 lei pentru coplata serviciilor medicale Consiliul de administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a stabilit, marţi, valoarea coplăţii la externare pentru persoanele care au beneficiat de asistenţă medicală în cadrul sistemului de asigurări de sănătate.