Cele mai citite
 


Igaş îi răspunde lui Ponta: E prematur să promiţi că vei schimba ceva când nu cunoşti forma finală
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele PDL Traian Igaş califică drept ''premature'' declaraţiile preşedintelui PSD, Victor Ponta, referitoare la schimbările pe care acesta le va face când va ajunge la guvernare şi îi atrage atenţia liderului social-democrat că proiectul de lege a Sănătăţii nu a fost adoptat.
''De câteva zile încoace, Victor Ponta umblă prin ţară şi promite, cui are timp să-l asculte, că USL va schimba multe lucruri după ce va ajunge la guvernare, la sfârşitul anului. Astăzi, când a venit rândul legii Sănătăţii să fie ameninţată cu schimbarea, consider că este cazul unor precizări. Unu: Ponta mălai visează! Liderul socialist se amăgeşte degeaba, pentru că USL nu va câştiga viitoarele alegeri. În mod evident, trendul acestei formaţiuni este descendent, iar la alegerile următoare se va situa undeva sub 40%. În al doilea rând, proiectul de lege a Sănătăţii nici măcar nu a fost adoptat, aşa că e prematur să promiţi că vei schimba ceva în condiţiile în care nu cunoşti forma finală'', a susţinut vicepreşedintele PDL într-o declaraţie remisă, joi, AGERPRES.
Igaş susţine că Ponta ''oricum'' se opune "din răsputeri'' oricărei iniţiative de reformare a statului şi adaugă, referindu-se la SMURD, că social-democratul ''nici măcar nu cunoaşte'' că acest serviciu funcţionează datorită bunei colaborări dintre Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Sănătăţii.
''Noi vom continua să întărim această structură, în beneficiul cetăţenilor. (...) De altfel, îl anunţ pe Victor Ponta că în următoarele săptămâni vom operaţionaliza SMURD în alte patru judeţe, inclusiv în Gorj, judeţ care l-a făcut parlamentar, dar pentru care nu a făcut nimic. Nu îmi amintesc să-l fi văzut pe Ponta mişcând vreun deget pentru înfiinţarea SMURD în Gorj nici măcar în perioada în care a fost ministru în Cabinetul Boc'', a adăugat Igaş în declaraţia citată.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că USL se va opune prin toate mijloacele politice proiectului legislativ privind domeniul Sănătăţii, inclusiv prin depunerea unei moţiuni de cenzură.
Victor Ponta a subliniat, într-o conferinţă de presă la Cluj, că în cazul în care actualul proiect legislativ din domeniul Sănătăţii, "promovat" de preşedintele Traian Băsescu, va fi aprobat, USL îl va modifica din nou după alegerile parlamentare, în cazul în care va câştiga alegerile.
Preşedintele PSD a adăugat că, de asemenea, USL îi va readuce pe funcţiile ocupate pe acei specialişti care ar fi fost îndepărtaţi de puterea politică actuală, referindu-se aici inclusiv la fostul subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.
Ponta a spus că există trei domenii "pe care Guvernul Boc şi regimul Traian Băsescu le-au atacat în mod absolut iresponsabil: Sănătatea, Educaţia şi siguranţa personală". AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ponta: Raed Arafat va primi o invitaţie de a reveni, într-un viitor guvern al USL, în funcţia pe care a părăsit-o Fostul subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, va fi invitat în viitorul guvern USL să-şi reia funcţia pe care a părăsit-o astăzi, a declarat marţi preşedintele PSD, Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara.
Nicolae Bănicioiu (PSD): Traian Băsescu nu apără niciun stat de drept, ci camarila portocalie Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, nu apără niciun stat de drept, aşa cum a afirmat în prima conferinţă de presă din campania pentru referendum, ci ''camarila portocalie care a furat ţara'', a declarat, joi, deputatul social-democrat Nicolae Bănicioiu, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD...
Victor Ponta: Vom schimba Legea sănătăţii şi-i vom readuce pe cei îndepărtaţi din sistem Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că USL se va opune prin toate mijloacele politice proiectului legislativ privind domeniul sănătăţii, inclusiv prin depunerea unei moţiuni de cenzură.
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Senatorul PSD Nicolae Moga a anunţat inaugurarea SMURD în Constanţa Senatorul PSD Nicolae Moga, vicepreşedinte al Camerei superioare a Parlamentului, a anunţat, marţi, într-o declaraţie politică, inaugurarea în judeţul Constanţa a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).
UPDATE/Dr. Arafat: Am revenit în Ministerul Sănătăţii pentru că motivul pentru care am plecat nu mai există Dr. Raed Arafat a declarat, marţi, că a acceptat să revină în poziţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, deoarece motivul care l-a determinat să îşi dea demisia nu mai există şi este normal să îşi continue activitatea.