Cele mai citite
 


Întâlnire a specialiştilor din domeniul sănătăţii pe marginea proiectului noii legi
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iniţiatorii proiectului legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar s-au întâlnit, joi, cu reprezentanţii medicilor, farmaciştilor şi cei ai medicilor dentişti pentru a dezbate principiile noii legi.
Secretarul de stat în MS Cristian Irimie a declarat că au fost chemaţi la sediul ministerului reprezentanţi ai specialiştilor din Colegiul Medicilor din România, ai Colegiului Farmaciştilor din România şi Colegiului Medicilor Dentişti, ''tocmai pentru a afla opiniile'' lor.
Cristian Irimie a subliniat că dezbaterile vor continua ''într-un ritm alert'', iar termenul va fi prelungit şi proiectul legii va fi discutat cu toţi profesioniştii înainte de a fi înaintat Guvernului.
La rândul său, prof. dr. Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiului Medicilor din România, a declarat, la ieşirea din sediul MS, că este foarte important că au fost invitate la dezbateri organismele profesionale ale medicilor.
''Este o lege mult prea importantă ca să nu fie foarte bine discutată. Discuţiile trebuie să aibă loc mai ales pe elementele din legea secundară care pot fi schimbate", a opinat preşedintele Colegiului Medicilor.
El a adăugat că s-a stabilit un calendar de discuţii pe capitole cu toţi reprezentanţii corpurilor profesionale. ''Între Crăciun şi Bobotează e greu să ai gândul la lege şi am solicitat o prelungire a dezbaterilor. Trebuie să existe un dialog real pentru că o lege atât de importantă trebuie discutată cu argumente. Cei care iau decizii e bine să stea calm până îşi spun punctele de vedere şi ceilalţi", a adăugat Astărăstoaie.
Acesta a apreciat ca ''foarte bună'' decizia ca dr. Vasile Cepoi să fie numit secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Ecaterina Ionescu, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti, a menţionat că întâlnirea de la minister a fost ''eficientă''. ''Este foarte bine că se face această dezbatere de către profesionişti. CMD a venit cu o serie de idei cum ar fi o reglementare specifică. În perioada următoare, CMD se va întruni pentru a discuta şi alte propuneri'', a adăugat preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti.
Şi prof. dr. Dumitru Lupuliasa, preşedintele Colegiului Medicilor Farmacişti, a apreciat iniţiativa întâlnirii cu reprezentanţii specialiştilor pe proiectul de lege. Potrivit acestuia, s-a făcut un calendar pentru a discuta fiecare articol de lege.
''Colegiul Medicilor Farmacişti a venit cu 14 propuneri de modificare, dar acestea vor fi mai multe'', a precizat prof. dr. Lupuliasa făcând referire la faptul că statul trebuie să aleagă între o economie în sănătate şi asigurarea sănătăţii publice pentru că toate statele susţin sănătatea publică. AGERPRES/ (AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Colegiul Medicilor vrea majorarea salariilor rezidenţilor până la alegerile generale, susţine Vasile Astărăstoaie Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof.univ.dr. Vasile Astărăstoaie, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că până la alegerile generale acest organism ar putea să forţeze majorarea salariilor medicilor rezidenţi, în caz contrar s-ar putea recurge la demisia...
Dezbateri la MS pe marginea proiectului legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar Dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar, dar şi pentru revizuirea pachetului de servicii de bază acordat asiguraţilor, au început, joi, la Ministerul Sănătăţii.
UPDATE Întâlnire a specialiştilor din domeniul sănătăţii pe marginea proiectului noii legi Iniţiatorii proiectului legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar s-au întâlnit, joi, cu reprezentanţii medicilor, farmaciştilor şi cei ai medicilor dentişti pentru a dezbate principiile noii legi.
Colegiul Medicilor din România a premiat excelenţa Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a apreciat la cea de a V-a ediţie a Galei Medica a Colegiului Medicilor din România activitatea desfăşurată de corpul medical în ciuda tuturor greutăţilor şi a subliniat faptul că România trebuie să respecte elitele dacă vrea să fie o ţară normală.
Colegiul Medicilor din România respinge afirmaţia potrivit căreia majoritatea medicilor nu doresc reforma Colegiul Medicilor din România susţine că afirmaţia potrivit căreia majoritatea medicilor nu doresc reforma în sistemul de sănătate nu reflectă realitatea şi o respinge "cu indignare", se arată într-un comunicat remis vineri de CMR.