Cele mai citite
 


Kelemen Hunor: Nu vom susţine o asumare a răspunderii pe legea sănătăţii
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi la Cluj că liderii Uniunii au decis să nu susţină asumarea răspunderii Guvernului pe legea sănătăţii şi că ea trebuie neapărat să fie dezbătută în Parlament.
'Am ajuns azi la concluzia că vrem dezbatere parlamentară şi nu asumarea răspunderii pe acest proiect de lege. Nu vom accepta şi nu vom susţine asumarea pe acest proiect pentru că legile se fac în Parlament. Pentru un domeniu atât de important este nevoie de o dezbatere reală în Parlament, dar înainte e nevoie de o consultare largă în toată ţara. Domnul ministru va organiza consultări publice în toate judeţele ţării în ianuarie şi februarie', a declarat Kelemen, joi, după şedinţa Prezidiului UDMR, la care a participat şi ministrul Sănătăţii Ladislau Ritli.
Cu această ocazie Kelemen a precizat că este de accord cu propunerea PDL de prelungire a perioadei de dezbatere la 60 de zile şi a precizat că termenele sunt acum prea scurte pentru a rezolva o chestiune atât de importantă.
Liderul Uniunii a mai spus că sistemul sanitar are nevoie de o reformă şi că Ladislau Ritli este al treilea ministru maghiar din ultimii 20 de ani care conduce acest domeniu (n. red. - după Hajdu Gabor şi Cseke Attila) care şi-a asumat această sarcină.
'Considerăm că şi actualul sistem necesită o regândire, dar trebuie făcută în aşa fel încât beneficiarul să fie cetăţeanul şi sănătatea fiecăruia să fie pe primul loc. Sunt convins că vom avea un proiect de lege care într-adevăr va fi în beneficiu cetăţeanului şi nu al băieţilor deştepţi din diferite zone, al asigurărilor private sau alte zone', mai spus Kelemen Hunor.
Proiectul de lege al sănătăţii va fi în continuare analizat de specialiştii UDMR, pentru că există încă multe dileme şi nelămuriri în actele normative care, deşi ar putea fi clarificate în legislaţia secundară, trebuia mai întâi de toate să fie bine stabilite în legea-cadru.
'Legea-cadru trebuie să fie foarte clară şi să fie în aşa fel încât prin legislaţia secundară să nu fie posibilă devierea sistemului. (...) Proiectul va fi analizat în continuare de specialiştii noştri, vom veni în continuare cu amendamente pentru toate capitolele şi pentru cel al asigurărilor sau al serviciilor de urgenţă dar şi pentru celelalte, până când această dezbatere public va lua sfârşit', a spus Kelemen.AGERPRES/(A-Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunor Kelemen: Cei care au insistat cu SMURD-ul nu au evaluat bine situaţia; oamenii au spus 'Stop joc'(interviu) Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, este de părere că românii au înţeles măsurile de austeritate din 2010 şi 2011 şi au "răbdat", iar "picătura care a umplut paharul" şi care i-a determinat să protesteze a fost reforma din sistemul sanitar. În opinia sa, cei care au insistat mai mult decât trebuia pe acest...
UDMR nu va susţine o asumare a răspunderii privind Legea Sănătăţii Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Kelemen Hunor, a declarat joi că liderii Uniunii au decis să nu susţină asumarea răspunderii Guvernului privind Legea Sănătăţii şi că ea trebuie neapărat să fie dezbătută în Parlament.
Ritli:Noul proiect de lege este asumat de MS în mare parte, sunt şi elemente care mai necesită discuţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat marţi seara că actualul proiect al legii Sănătăţii încearcă să răspundă semnelor de întrebare care au apărut în urma redactării raportului comisiei prezidenţiale în domeniu.
Cluj: Ministrul Ladislau Ritli crede că medicina şcolară ar trebui să devină un profil distinct de pediatrie Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, consideră că medicina şcolară ar trebui să devină un profil distinct de pediatrie, iar pentru buna ei practică este nevoie de o supraspecializare a cadrelor sanitare, medicii de familie neavând, în prezent, cunoştinţele suplimentare necesare acestui domeniu.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...