Cele mai citite
 


Maramureş: Dotări în valoare de 500.000 de euro la Spitalul Judeţean de Urgenţă
joi, 12 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Baia Mare, 12 ian /Agerpres/- Spitalul Judeţean de Urgenţă Maramureş a fost dotat recent cu aparatură medicală în valoarea de 500.000 de euro din bugetul Ministerului Sănătăţii.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Maramureş, dr. Călin Pop a declarat, joi, pentru AGERPRES că aparatura a fost achiziţionată în luna decembrie şi urmează a fi pusă în lucru.
"Au fost achiziţionate aparate de ultimă generaţie speciale, patru aparate pentru respiraţie şi două aparate pentru sterilizare, destinate secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă. Aparatele erau necesare având în vedere numărul mare al solicitărilor şi cazurile deosebite ce apar frecvent", a spus dr. Călin Pop.
Acesta a mai spus că, odată cu ultimele dotări, urmează a fi reabilitată şi secţia de Explorări Funcţionale şi un compartiment de Gastroenterologie, ambele secţii urmând a fi dotate cu aparatură modernă.
De asemenea, clădire de 11 etaje a spitalului se află în plin proces de reabilitare, investiţie în valoare de 16 milioane de euro, provenite de fonduri guvernamentale şi europene. AGERPRES/(A - Leontin Cupar )
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Centru de Radioterapie la SJU, investiţe din fonduri de la Banca Mondială Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală va beneficia până la sfârşitul anului de o secţie de radioterapie, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială.
Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în categoria spitalelor regionale Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în clasa spitalelor regionale prin ordin al Ministerului Sănătăţii, urmând să acorde asistenţă medicală pentru judeţele limitrofe Sălaj şi Satu Mare, inclusiv judeţul Maramureş.
Dorel Săndesc (MS): Spitalul Judeţean Maramureş, exemplu în Programul Naţional de Terapie Intensivă Prof. dr. Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) şi şef al Secţiei anestezie şi terapie intensivă a Spitalului Judeţean din Timişoara, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Judeţean din Baia Mare este un exemplu de implementare al Programului Naţional de Terapie...
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Maramureş: Banca Mondială a cuprins SJU Baia Mare într-un program de finanţare pentru echipamente medicale Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că Banca Mondială asigură unităţii medicale un fond de 300.000 de lei pentru achiziţionare de aparatură medicală performantă.
Maramureş: Prima prelevare de plămân, realizată în cadrul SJU Baia Mare Baia Mare, 17 iun /Agerpres/- Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare a înregistrat o nouă premieră medicală, realizând prima prelevare de plămân, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei, remis, vineri, AGERPRES.