Cele mai citite
 


Mehedinţi: Doar o jumătate din paramedicii calificaţi lucrează pe ambulanţele SMURD
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar o jumătate din cei 121 de paramedici calificaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi lucrează pe ambulanţele SMURD, a declarat miercuri şeful instituţiei, Constantin Florea.
Potrivit sursei citate, pentru ca toţi paramedicii să fie cuprinşi în activitatea de acordare a primului ajutor şi pentru transportul victimelor la unităţile spitaliceşti în perioada următoare se vor înfiinţa două noi substaţii SMURD pentru acoperirea cazurilor din teritoriu şi, astfel, pentru a interveni cu eficienţă în salvarea de vieţi omeneşti.
'Autospecialele SMURD Mehedinţi au fost solicitate în anul 2011 în 3.400 de cazuri.Conform uzanţelor, serviciul SMURD acţionează la apelurile dispecerizate prin 112 ale Servicului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi. Din păcate în structura noastră nu avem angajaţi medici. Sperăm ca în viitor să ni se permită acest lucru', a precizat Florea.
Şeful ISU Mehedinţi a mai arătat că în trimestrul I al acestui an vor fi puse în circulaţie, în oraşele Orşova şi Baia de Aramă, două noi autoambulanţe dotate cu echipamente medicale de ultimă generaţie care pot asigura intervenţii mult mai complexe decât cele aflate până acum în circuitul de asistenţă medicală de urgenţă. AGERPRES/(AS - Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Echipajele SMURD au acordat asistenţă medicală persoanelor afectate de caniculă Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit în ultimele 24 de ore, pentru asigurarea asistenţei medicale la un număr de zece persoane afectate de temperaturile ridicate din apartamente sau de pe stradă, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt...
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Mehedinţi: ISU a intervenit, în primul semestru, în peste 2.700 de situaţii de urgenţă ISU Mehedinţi a desfăşurat, în primul semestru al anului, 2.775 intervenţii, conform raportului prezentat, marţi, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Mehedinţi. Misiunile au fost derulate în urma primirii, prin intermediul SNUAU 112, a unui număr de 4,375 apeluri...
Mehedinţi: Cinci intervenţii de asistenţă medicală rezolvate de SMURD Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit, marţi, în cinci cazuri în care au acordat primul ajutor de urgenţă unor persoane din localităţile Drobeta Turnu Severin, Cremenea de Jos, Comanda şi Albuleşti.
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.