Cele mai citite
 


Mihai Voicu (PNL): Suntem hotărâţi să facem tot posibilul ca să blocăm adoptarea legii sănătăţii
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Mihai Voicu, vicepreşedinte al PNL, a declarat, joi, la Craiova că opoziţia este extrem de hotărâtă să facă tot ce este posibil pentru a bloca adoptarea legii sănătăţii, pentru că aceasta va avea consecinţe ireversibile nefaste pentru sistemul de sănătate din România şi pentru pacienţi.
Voicu a mai spus că, prin acest proiect de lege, legislaţia din domeniul medicinei de urgenţă este abrogată şi nu există niciun capitol care să facă referire la acest domeniu.
'O concluzie cu privire la proiectul de lege a sănătăţii: cred că este nu numai datoria noastră ca parlamentari, sperând că legea intră în dezbatere parlamentară şi nu prin asumarea răspunderii, să încercăm să blocăm adoptarea acestei legi. Cred că este o chestiune care priveşte întreaga societate şi este nevoie de un efort concentrat: politicieni, presă, organizaţii neguvernamentale, asociaţii profesionale ale medicilor, ale pacienţilor, pentru că ne aruncăm în necunoscut şi, din nefericire, consecinţele acestei legi sunt ireversibile. Nu este nici măcar ca la tăierea salariilor care este, mai devreme sau mai târziu, un proces reversibil, adică se poate reveni la nivelul salariilor dinainte. Aici, multe dintre măsurile pe care domnul Băsescu le vrea introduse în această lege sunt procese ireversibile şi de aceea lupta este cu atât mai importantă faţă de aceste legi ciudate pe care le-am avut în ultima perioadă', a spus Mihai Voicu în cadrul unei conferinţe de presă.
Vicepreşedintele PNL a mai afirmat că acest proiect de lege poate fi dezbătut şi din punct de vedere constituţional, pentru ca nu asigură sau accesul egal al tuturor cetăţenilor la sistemul de sănătate care este un drept constituţional. AGERPRES/(A - Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Mihai Voicu (PNL): Suntem hotărâţi să facem tot posibilul ca să blocăm adoptarea legii sănătăţii Deputatul Mihai Voicu, vicepreşedinte al PNL, a declarat, joi, la Craiova că opoziţia este extrem de hotărâtă să facă tot ce este posibil pentru a bloca adoptarea legii sănătăţii, pentru că aceasta va avea consecinţe ireversibile nefaste pentru sistemul de sănătate din România şi pentru pacienţi.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Proiectul noii legi a sănătăţii va fi postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii în câteva zile Ministrul sănătăţii, dr. Ritli Ladislau, a anunţat joi, în conferinţă de presă, că proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România va fi publicat pentru dezbatere publică pe pagina de web a ministerului în câteva zile.
Tomac (PMP): Depunem în Parlament un proiect privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate Partidul Mişcarea Populară (PMP) va depune în Parlament un proiect de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România, proiect pe care l-a elaborat în urmă cu doi ani Comisia prezidenţială pentru sănătate, a anunţat miercuri deputatul Eugen Tomac, preşedintele acestei formaţiuni...
Sistemul de sănătate trebuie modificat, au susţinut participanţii la o dezbatere pe teme medicale Sistemul de sănătate trebuie să sufere modificări, a fost concluzia unei dezbateri la care au participat factori implicaţi în sistemul medical.
Costurile şi calitatea serviciilor - principalele probleme ale sistemului sanitar din România Principalele aspecte cărora trebuie să le facă faţă sistemul sanitar din România sunt cele legate de costuri şi calitatea serviciilor, se susţine în expunerea de motive a proiectului noii legi a sănătăţii, postat miercuri pe site-ul Ministerului Sănătăţii pentru dezbatere publică.