Cele mai citite
 


Numărul virozelor s-a dublat în judeţul Dâmboviţa în prima săptămână din 2012
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul infecţiilor respiratorii s-a dublat în judeţul Dâmboviţa în săptămâna 2-8 ianuarie, comparativ cu ultima săptămână a lunii decembrie a anului trecut.
Astfel, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a informat, joi, că sunt înregistrate aproape 1.970 de cazuri de infecţii respiratorii.
''În urma centralizării datelor primite din teritoriu, în prima săptămână a anului 2012 numărul virozelor este în creştere. S-au înregistrat 1.969 de cazuri de infecţii respiratorii acute şi 170 de pneumonii. Severitatea îmbolnăvirilor, exprimată prin gradul de spitalizare specific afecţiunilor supravegheate, a crescut de asemenea faţă de săptămâna precedentă'', se arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.
Cei mai afectaţi sunt copiii cu vârsta de până la un an, la această categorie fiind înregistrate peste 470 de infecţii respiratorii acute, iar în 12 cazuri a fost necesară spitalizarea.
În ultima săptămână din decembrie 2011 au fost înregistrate circa 900 de cazuri de infecţii respiratorii. AGERPRES/(AS-Cornelia Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Numărul virozelor este în creştere Numărul virozelor este în creştere în judeţul Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) anunţând, marţi, peste 1.100 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare.
Dâmboviţa: Număr mare de viroze în judeţ Târgovişte, 27 ian /Agerpres/ - Numărul virozelor este în creştere la nivelul judeţului Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) anunţând, miercuri, aproape 900 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare.
Sibiu: A crescut numărul virozelor şi a pneumoniilor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Sibiu a anunţat miercuri că în ultima săptămână de raportare a crescut numărul cazurilor de viroze şi de pneumonii.
Dâmboviţa: Alte trei cazuri de gripă AH1N1, confirmate în judeţ Alte trei cazuri de gripă AH1N1 au fost înregistrate în judeţul Dâmboviţa, informează, joi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP), după ce în urmă cu două zile instituţia anunţa că sunt două cazuri de gripă porcină în judeţ.
Dâmboviţa: Numărul cazurilor de viroze este în creştere Numărul îmbolnăvirilor cu viroze este în creştere în judeţul Dâmboviţa, Direcţia de Sănătate Publică anunţând, miercuri, peste 1.800 de cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare.
Olt: DSP a distribuit peste 80% din dozele de vaccin antigripal; numărul virozelor respiratorii, în creştere Peste 80% din cantitatea de vaccin antigripal primită de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a fost distribuită medicilor de familie care au început deja vaccinarea, potrivit directorului instituţiei, Talia Cincă.