Cele mai citite
 


Tulcea: Sanitas continuă protestele
vineri, 18 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa o sută de membri ai organizaţiei Sanitas au pichetat joi, timp de o oră, sediul Prefecturii judeţului Tulcea, liderul sindicatului, Ioan Zebreniuc, susţinând că protestele vor continua luna viitoare.
Pichetarea sediului Prefecturii survine protestului de miercuri declanşat din cauză că angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) nu au primit tichetele de masă încă din luna mai, în condiţiile în care unitatea spitalicească a primit recent 600.000 de lei.

'Noi nu vom renunţa la drepturile noastre salariale pe care le-am câştigat pe vremea ministrului Daniela Bartoş. Vom chema Curtea de Conturi şi Corpul de Control al ministerului pentru a vedea cum s-au cheltuit banii. Acum se văruieşte din nou spitalului, pentru a doua oară în ultimii doi ani, iar deasupra secţiei de psihiatrie din spital a mai apărut un etaj unde şi-au făcut cuiburi ciorile', a declarat joi, în timpul întâlnirii cu prefectul, preşedintele sindicatului Sanitas, Ioan Zebreniuc.

Liderul sindicaliştilor a amintit că directorul SJU i-a atenţionat, în scris, pe membrii Sanitas că există riscul ca în curând activitatea spitalului să fie stopată cu excepţia secţiilor finanţate direct de la bugetul de stat, în condiţiile în care autorităţile naţionale din domeniu au dat asigurări că activitatea sistemului nu va fi afectată de criza financiară decât în ultimul trimestru al acestui an.

'În cazul în care conducerea SJU îşi va menţine actuala poziţie şi va continua să încalce drepturile noastre legitime, salariaţii spitalului sunt decişi să răspundă unei asemenea grave erori manageriale prelungind seria acţiunilor cu proteste de stradă în municipiul Tulcea în perioada 14 - 15 octombrie şi cu pichetarea Ministerului Sănătăţii în cursul lunii noiembrie, dublată, evident şi de noi proteste în municipiu', a precizat preşedintele Zebreniuc.

La rândul său, prefectul judeţului Vasile Gudu i-a asigurat pe sindicalişti că va face diligenţele necesare pentru ca situaţia din SJU să intre în normalitate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Grevă în spitale Membrii federaţiei sindicale SANITAS din unităţile sanitare bucureştene au participat la greva generală de luni în semn de solidaritate cu angajaţii din sistemul bugetar, fiind nemulţumiţi de legea salarizării unitare, dar şi de diversele probleme din sistemul de sănătate.
Acţiunile de protest ale bugetarilor vor continua Acţiunile de protest ale Alianţei Bugetarilor vor continua, fie împreună, fie la nivel de federaţii separat, a declarat Adrian Bârlea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas, la ieşirea de la negocierile cu ministrul interimar al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Gheorghe Pogea.
Tulcea: Protest pentru menţinerea Spitalului orăşenesc Babadag Cadrele medicale din Spitalul orăşenesc Babadag, membre ale sindicatului Sanitas, protestează duminică, începând cu ora 11,00, faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a transforma unitatea într-un centru social.
Sanitarii decid acţiunile de protest Federaţia SANITAS din România, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate organizează marţi, 22 septembrie, începând cu ora 10.00, întruniri ale conducerilor direcţiilor de sănătate publică, ale caselor de asigurări de sănătate şi ale managerilor de unităţi sanitare din toată ţara...
Tulcea: Sanitas îi susţine pe angajaţii TESA din sistem, dar nu protestează Filiala Tulcea a sindicatului Sanitas îi susţine pe colegii din sindicatul TESA al lucrătorilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), dar nu a întrerupt, miercuri dimineaţa, activitatea.
Olt: Liderul judeţean al Sanitas avertizează că urmează grevă generală dacă nu vor fi soluţionate revendicările sindicaliştilor Preşedintele Sanitas Olt, Roxana Dragomir, a declarat miercuri, după greva de avertisment a asistenţilor, brancardierilor şi infirmierilor că această formă de protest va fi urmată de o grevă generală începând de la sfârşitul lunii în curs dacă nu le vor fi soluţionate revendicările.