Cele mai citite
 


Olt: Peste 130 de cazuri de rubeolă în zona Caracal
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cazurile de elevi care au contractat rubeolă s-au dublat în perioada vacanţei şcolare şi Direcţia de Sănătate Publică Olt a anunţat că de la izbucnirea focarului la Caracal în luna noiembrie a anului trecut şi până în prezent s-au înregistrat 133 de îmbolnăviri.
Purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că înainte de vacanţa şcolară erau înregistrate mai puţin de 60 de cazuri de rubeolă, toate la licee din Caracal, dar acum au apărut cazuri de îmbolnăviri şi la elevi ai unor şcoli din comunele limitrofe municipiului Caracal.
"De la izbucnirea primului focar şi până acum avem confirmate 133 de cazuri de rubeolă la elevi din patru licee din Caracal, dar şi la elevi ai şcolilor din comunelor din preajma Caracalului. Cele mai multe cazuri, 55, sunt la Colegiul Naţional "Ioniţă Assan", 15 cazuri la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul", 21 la Colegiul Tehnic "Matei Basarab", opt la Colegiul Agricol "Dimitrie Petrescu" şi 34 la şcoli din comune. S-au instituit patru focare la cele patru licee şi se iau măsuri pentru limitarea numărului de îmbolnăviri. Am solicitat şi sprijinul medicilor de familie din zonă şi al primăriilor pentru a ne susţine în eforturile de a convinge persoanele bolnave să rămână izolate la domiciliu şi să nu fie implicate în activităţi în colectivitate", a spus Gabriela Gogiu.
Pentru prevenirea îmbolnăvirilor în familiile celor care au contractat rubeolă au fost vaccinate suplimentar 400 de persoane.
Rubeola a reapărut în judeţ după doi ani, având în vedere că în 2010 nu a fost înregistrat niciun caz şi anul acesta primul caz a fost înregistrat la finele lunii noiembrie. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: La Caracal, 14 noi cazuri de rubeolă confirmate la elevii a trei licee Noi cazuri de îmbolnăvire cu rubeolă au fost confirmate în focarele de la Caracal, de la Colegiul Naţional "Ioniţă Assan", Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" şi Colegiul Tehnic "Matei Basarab", numărul total al cazurilor confirmate ajungând în prezent la 57, faţă de 43 la începutul săptămânii trecute...
Sibiu: Şapte focare cu 79 de liceeni bolnavi de rubeolă Medicii epidemiologi de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că alţi 19 liceeni de la Colegiul Tehnic "Independenţa" s-au îmbolnăvit de rubeolă, acesta fiind cel de al şaptelea focar, numărul total al liceenilor depistaţi cu această boală ajungând...
Olt: Controale medicale pentru pediculoză într-un posibil focar la şcoala din Valea Mare Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt vor efectua miercuri un control la Şcoala Gimnazială din comuna Valea Mare, după ce marţi 30 dintre cei 189 de elevi ai şcolii au lipsit de la cursuri în timp ce o echipă de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt verifica dacă există cazuri...
Mai multe cazuri de rubeolă au apărut în liceele din judeţul Olt Mai multe cazuri de liceeni care s-au îmbolnăvit de rubeolă au fost confirmate în ultima săptămână în şase oraşe din judeţul Olt.
Sibiu: Creştere alarmantă a numărului cazurilor de rubeolă Cazurile de rubeolă au crescut de cinci ori în primele două luni ale acestui an, faţă de întreg anul 2011, ajungându-se până în prezent la 127 de bolnavi doar în 2012, faţă de 25 cât au fost înregistraţi anul trecut, a anunţat miercuri, printr-un comunicat, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului...
Bacău: Direcţia de Sănătate Publică are în atenţie 13 focare de hepatită; diagnosticate 84 de persoane Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău are în supraveghere 12 focare noi de hepatita A, toate localizate în şcoli din mediul rural, 84 de persoane fiind diagnosticate cu această maladie denumită şi "boala mâinilor murdare".