Cele mai citite
 


Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara nu fac parte din structura ISU
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara sunt singurii din ţară care nu fac parte din structura Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), ei fiind angajaţii unei asociaţii care este finanţată din fondurile membrilor săi, cei mai importanţi fiind Consiliul Judeţean şi primăriile de oraşe şi comune, a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Salvital Hunedoara, Petru Mărginean.
El a arătat că Asociaţia Salvital, care se ocupă de gestionarea activităţii SMURD în judeţul Hunedoara, a solicitat în urmă cu doi ani trecerea celor 78 de paramedici în structura ISU printr-un proiect de hotărâre de Guvern, dar acest lucru nu s-a întâmplat.
'Paramedicii SMURD ar trebui preluaţi de ISU, aşa cum cerem de doi ani. În acest sens a fost întocmit un proiect de hotărâre de Guvern care s-a blocat la Ministerul Finanţelor. Am revenit cu adrese pe această temă la ministerele Sănătăţii, Finanţelor, Administraţiei şi Internelor şi la premier, în care solicităm preluarea paramedicilor la ISU', a spus preşedintele Asociaţiei Salvital.
El a arătat că din cauza fondurilor limitate salariul unui paramedic din judeţul Hunedoara nu depăşeşte 1.100 de lei net, cu toate sporurile incluse.
'Nu se poate ca Guvernul României să aloce pentru un deţinut 2.200 de lei pe lună, iar un paramedic care salvează vieţi să câştige doar 1.100 de lei, lunar', a spus Mărginean.
În judeţul Hunedoara funcţionează opt module SMURD cu 78 de paramedici. Fiecare modul dispune de ambulanţe şi dotări cu echipamente medicale performante achiziţionate din fondurile Asociaţiei Salvital. AGERPRES/(A, AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Paramedicii SMURD hunedoreni au cele mai mici salarii din ţară, spune primarul din Deva Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara au între cele mai mici salarii din ţară, în condiţiile în care nu s-a reuşit încadrarea acestora pe funcţii în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), din motive birocratice, a declarat luni primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.
Hunedoara: Autorităţile propun ca paramedicii SMURD din judeţ să fie în subordinea ISU Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara ar trebui preluaţi în subordinea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat miercuri primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, menţionând că în acest fel se vor corecta anumite nedreptăţi ce ţin de salarizarea acestora şi s-ar normaliza o situaţie...
Hunedoara: Intervenţiile paramedicilor SMURD, monitorizate prin camere video Cinci ambulanţe SMURD din judeţul Hunedoara, amplasate în Orăştie, Simeria, Băiţa, Brad şi Ilia, au fost echipate cu camere video şi modemuri conectate la reţeaua de internet mobil, care le permit paramedicilor să transmită către dispeceratul central de la Târgu Mureş şi către spitalele de urgenţă imagini...
Hunedoara: Un nou modul SMURD se va deschide în Baru, pe DN66, la jumătatea distanţei dintre Haţeg şi Petroşani Un nou modul SMURD va fi deschis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara în localitatea Baru, pe DN 66, la jumătatea distanţei dintre oraşele Haţeg şi Petroşani, scopul urmărit fiind reducerea timpului în care paramedicii pot ajunge la locul unor accidente, a declarat luni şeful ISU...
Hunedoara: Paramedicii SMURD, printre cei mai slab plătiţi din ţară Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara sunt printre cei mai slab plătiţi din ţară, salariul lor depăşind, cu puţin 1.000 de lei pe lună, motiv pentru care conducerea Asociaţiei SMURD Salvital Hunedoara solicită trecerea acestora în structurile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), după modelul...
Botoşani: ISU are în dotare patru noi ambulanţe de tip SMURD Patru ambulanţe de tip B2, care vor fi utilizate de Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD), au fost predate, joi, echipajelor SMURD din judeţul Botoşani.