Cele mai citite
 


Preşedintele Traian Băsescu: SMURD este o unitate militarizată, nu se poate privatiza
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu susţine că Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) este o unitate militarizată şi potrivit Constituţiei şi legislaţiei în vigoare nu poate fi privatizată.
"Foarte puţini ştiu cum funcţionează SMURD-ul. El este parte a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, sunt cei cu descarcerarea, care au propriile lor echipamente şi propriile lor maşini şi cei cu salvările SMURD, care toţi sunt pompieri. Ca să ne înţelegem, nu discutăm de vreo unitate a Ministerului Sănătăţii, discutăm de o unitate militarizată. Deci, SMURD-ul este o unitate care face parte din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, este alcătuită din pompieri profesionişti şi toţi sunt calificaţi ca paramedici, adică ştiu să dea primul ajutor, dar nu să facă intervenţii complicate. Pentru asta intervine serviciul de salvare", a declarat Băsescu miercuri 11 ianuarie, la Palatul Cotroceni.
El a afirmat că aceia care au "proiectat" ideea privatizării SMURD-ului n-au făcut decât să dezinformeze populaţia şi au încercat să creeze o "barieră" legată de dezbaterea publică a noii legi a sănătăţii.
Şeful statului a ţinut să precizeze că a fost vorba de o "capcană" atunci când a fost lansată public ideea privatizării SMURD, întrucât structurile militarizate nu se pot privatiza în Romania, potrivit Constituţiei şi legislaţiei în vigoare.
"Probabil, sunt interese gigantice în neadoptarea unei noi legi a sănătăţii. Aş putea să vă mai spun un lucru, care n-aş vrea să alarmeze pe nimeni. Să ştiţi că pompierii de pe salvările SMURD, cele cu paramedici în general, sunt salvările tip B şi salvările tip C. Cele de tip C iau şi un medic de urgenţă de la Ambulanţă pe ele, când situaţia o impune, dar n-aş intra în astfel de detalii. Vreau să ştiţi că sunt aceiaşi pompieri care sunt pe maşinile de stins incendii. Deci, să nu credeţi că sunt echipaje pentru salvările SMURD şi echipaje pentru maşinile de pompieri. În general, aceiaşi subofiţeri care lucrează pe maşinile de pompieri trec şi pe salvările SMURD atunci când dispeceratul de la 112 dispune deplasarea unei salvări SMURD la locul unui accident sau la locul unei întâmplări, indiferent de ce natură este (...)", a explicat preşedintele Băsescu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu: SMURD este o unitate militarizată, nu se poate privatiza Preşedintele Traian Băsescu susţine că SMURD este o unitate militarizată şi potrivit Constituţiei şi legislaţiei în vigoare nu poate fi privatizată.
Brăila: ISU inaugurează Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Făurei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va inaugura vineri Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Făurei, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat joi, pentru AGERPRES, ofiţerul de relaţii publice al ISU Brăila...
Teleorman: Într-o lună de la înfiinţarea sa, SMURD a avut 550 de intervenţii Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman a intervenit pe parcursul lunii de când a fost înfiinţat la 550 de cazuri, în urma apelurilor făcute prin 112.
Teleorman: Ambulanţele SMURD au intervenit anul trecut la 4.560 situaţii de urgenţă Ambulanţele de la Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Teleorman au intervenit în perioada cuprinsă între luna aprilie 2012, când a fost înfiinţat, şi sfârşitul lui decembrie la peste 4.560 de situaţii de acest fel.
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...