Cele mai citite
 


Primarul Piedone va inaugura lucrările la noua Piaţă Progresul, ce va avea parcare supraterană
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, va turna vineri piatra de temelie a clădirii noului complex agroalimentar ce se va realiza pe locul fostei Pieţe Progresul, informează un comunicat remis joi de administraţia locală.
În suprafaţă de aproximativ 11.000 metri pătraţi, complexul va avea un regim de înălţime de P+1+Parcare Supraterană. Astfel, pe acoperişul clădirii vor fi amenajate 250 de locuri de parcare, care pe timpul zilei vor deservi piaţa iar pe timpul nopţii vor funcţiona ca parcaje de reşedinţă pentru cetăţenii rezidenţi ai zonei.
La parterul noului complex va fi amenajat un spaţiu destinat comercializării legumelor şi fructelor, în special de către producători, în care vor fi amplasate 500 de tarabe. Prin compartimentare, tot la parter vor fi amenajate spaţii comerciale alimentare, o hală de carne, o hală de brânzeturi, o hală de peşte, precum şi grupuri sanitare.
Etajul clădirii va găzdui 100 de spaţii destinate comercializării produselor nealimentare, precum îmbrăcăminte, încălţăminte, obiecte de uz casnic şi birouri, în care îşi vor desfăşura activitatea reprezentanţii Direcţiei de Administrare a Pieţelor Sector 4.
De asemenea, tot la etaj va fi amenajată o zonă de relaxare, în care vor funcţiona restaurante tip fast food şi o cafenea.
Valoarea de investiţie este de 24.760.244 lei, fără TVA, suma necesară realizării obiectivului negrevând bugetul local al sectorului 4, ci provenind dintr-un împrumut care va fi rambursat din încasările proprii ale Direcţiei de Administrare a Pieţelor Sector 4, obţinute prin desfăşurarea activităţilor specifice.
Lucrările de construire vor fi finalizate în luna iunie 2012. Până la acea dată, cetăţenii vor putea să se aprovizioneze în continuare din incinta complexului Progresul II, construit de asemenea din temelii şi inaugurat în luna ianuarie a anului 2011. Beneficiind de dotări moderne, spaţiile comerciale din complexul Progresul II le oferă cumpărătorilor posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de produse agroalimentare proaspete, la preţuri accesibile oricărui buzunar.
De asemenea, pentru a asigura condiţii optime şi continuitate în desfăşurarea activităţii, primarul Cristian Popescu-Piedone a dispus amplasarea pe platoul din spatele pieţei Progresul II a unui cort care îi găzduieşte pe perioada iernii pe comercianţii de fructe şi legume, care îşi desfăşurau anterior activitatea în clădirea vechii pieţe.
Odată cu finalizarea lucrărilor la noua clădire, Piaţa Progresul va deveni cea mai mare piaţă din sectorul 4, fiind prima construită din temelii în actualul mandat al primarului Cristian Popescu-Piedone. AGERPRES/(AS-Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şantierul Aqua Parc Bleu Ciel va fi inaugurat de primarul Cristian Popescu - Piedone Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu - Piedone, va inaugura luni, 14 martie, organizarea de şantier a lucrărilor de construcţie a complexului de agrement Aqua Parc Bleu Ciel, turnând oficial piatra de temelie a ceea ce va fi cel mai mare complex de agrement acvatic şi sportiv din România...
Fructe, legume şi peşte pentru prevenirea cancerului de colon (studiu) Obiceiurile alimentare joacă un rol cheie în prevenirea cancerului de colon, carnea roşie trebuind să lipsească pe cât posibil din alimentaţie. Acest lucru nu înseamnă că este exclusă carnea, însă trebuie limitat pe cât posibil consumul ei, în cadrul unui regim alimentar echilibrat.
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.
Românii plănuiesc să cumpere mai multe fructe, legume, apă, seminţe, iaurt şi peşte în următoarele 6 luni(studiu) Românii plănuiesc să cumpere în următoarele şase luni mai multe fructe, legume, apă, seminţe, iaurt şi produse din peşte, semnificativ mai mult decât media europeană, şi au încredere în produsele naturale, pe care le consideră mai scumpe, potrivit unui studiu referitor la alimentaţia sănătoasă.
Investiţie de peste 16 milioane de euro în noul centru logistic Farmexim Grupul Farmexim a inaugurat noul său centru logistic în Baloteşti, în urma unei investiţii de peste 16 milioane euro, informează un comunicat al companiei, remis luni AGERPRES.
O lume cu un regim alimentar vegetarian ar fi o lume mai sănătoasă şi mai bogată (studiu) Printr-un consum mai mic de carne şi mai mare de fructe şi legume, lumea ar putea evita câteva milioane de decese până în 2050, ar putea reduce substanţial emisiile de gaze cu efect de seră şi ar economisi câteva miliarde de dolari din sumele destinate asistenţei medicale şi daunelor climatice, se arată...