Cele mai citite
 


Sever Voinescu despre demiterea lui Tudor Ciuhodaru: Este o chestiune de opţiune a ministrului Sănătăţii
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu a declarat, joi, că demiterea lui Tudor Ciuhodaru din funcţia de consilier onorific al ministrului Sănătăţii este o chestiune care trebuie explicată de ministrul Ladislau Ritli şi că democrat-liberalii speră ca până la jumătatea lunii februarie dezbaterile la proiectul legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar să se finalizeze şi să ajungă în dezbaterea parlamentară.
"Cum nu am comentat în niciun fel numirea lui, nu comentez în niciun fel demiterea lui. Până la urmă este decizia ministrului este o chestiune de opţiune a ministrului. Vă reamintesc că, în general, consilierii sunt numiţi prin decizia subiectivă a fiecărui ministru şi e firesc să fie aşa. Deci nu am comentarii politice pe acest subiect. Cred că răspunsul cel mai bun la această întrebare trebuie să-l aveţi de la domnul ministru. Ministrul este cel care, până la urmă, are dreptul suveran de a decide aici. A numi un consilier într-o poziţie onorifică este o chestiune care nu ţine nici de concurs nici de un algoritm politic", a declarat purtătorul de cuvânt al PDL.
Întrebat dacă se poate presupune că UDMR nu a fost de acord cu numirea lui Tudor Ciuhodaru la Ministerul Sănătăţii (MS), Sever Voinescu a spus că "ne putem gândi".
El a precizat, însă, că numirea lui Ciuhodaru nu a fost o chestiune politică ci una tehnică şi că Partidul Democrat Liberal nu este implicat în niciun fel în această numire.
"Vă reamintesc că domnul Ciuhodaru nu este membru al Partidului Democrat Liberal, nici nu a fost. (...) Pe panoplia de partide a domnului Ciuhodaru, din câte ştiu eu, nu există Partidul Democrat Liberal", a spus Sever Voinescu.
Întrebat cum comentează faptul că UDMR a criticat faptul că nu a fost consultat de PDL în legătură cu numirea unui înlocuitor al fostului subsecretar de stat în MS, Raed Arafat, Sever Voinescu a declarat că aceasta este o chestiune care ţine de numirile la Guvern.
"Sunt convins că primul-ministru, care are responsabilitatea numirii secretarilor de stat, subsecretarilor de stat, sigur în urma discuţiilor cu miniştrii, este cel care are decizia. Deci, dacă au existat, sau nu, discuţii prealabile nu pot nici să vă confirm", a mai declarat purtătorul de cuvânt al PDL.
Despre existenţa unui calendar privind noua lege a sănătăţii, Voinescu a spus că PDL speră ca până la jumătatea lunii februarie dezbaterile publice să fie finalizate.
"Şi apoi, în Parlament, să avem dezbaterile obişnuite în comisii şi să mergem cu legea în plen. Am înţeles că sunt voci la UDMR care doresc, conform legii, evident, prelungirea termenului de dezbatere a legii la 60 de zile. Sigur că este o idee asupra căreia trebuie să reflectăm cu atenţie pentru că, iată, această lege stârneşte dezbaterea publică. E normal să fie aşa, este de aşteptat să fie aşa, pentru că nu cred că în această legislatură a fost vreo lege mai importantă ca legea sănătăţii", a declarat purtătorul de cuvânt al PDL.
Întrebat dacă PDL renunţă la varianta asumării pe legea sănătăţii, Sever Voinescu a reamintit că recent primul-ministru a afirmat clar că în cadrul coaliţiei nu a existat nicio discuţie privind asumarea răspunderii guvernamentale asupra acestei legi.
"Vreau ca oamenii să înţeleagă exact. Nu a existat o discuţie pe subiectul acesta. Personal, dacă mă întrebaţi, nu cred că este o idee bună acest lucru. Plus că toată această dezbatere trebuie să se termine firesc cu o dezbatere parlamentară, aşa cum e normal", a mai declarat purtătorul de cuvânt al democrat-liberalilor. AGERPRES/ (A-Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicul Tudor Ciuhodaru a fost invitat, la sediul MS, pentru discuţii pe legea sănătăţii Dr. Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR şi medic la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Centrul de Traumă şi Toxicologie ''Sfântul Ioan" din Iaşi, a declarat, marţi, că a fost invitat de ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, pentru o discuţie pe proiectul legii privind organizarea şi funcţionarea sistemului...
Tudor Ciuhodaru: Voi face o evaluare dură a sistemului medical de urgenţă Consilierul onorific al ministrului Sănătăţii pe probleme de urgenţă, Tudor Ciuhodaru, a afirmat miercuri că "evaluarea dură" pe care o va face în sistemul medicinei de urgenţă va duce la dezvoltarea acestui segment.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Hunor Kelemen: Cei care au insistat cu SMURD-ul nu au evaluat bine situaţia; oamenii au spus 'Stop joc'(interviu) Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, este de părere că românii au înţeles măsurile de austeritate din 2010 şi 2011 şi au "răbdat", iar "picătura care a umplut paharul" şi care i-a determinat să protesteze a fost reforma din sistemul sanitar. În opinia sa, cei care au insistat mai mult decât trebuia pe acest...
Marko Bela: Opoziţia face o greşeală enormă crezând că pentru UDMR contează numai puterea (interviu) Vicepremierul Marko Bela a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că opoziţia face o greşeală "enormă" crezând că pentru UDMR importante sunt numai puterea şi guvernarea, catalogând drept "infantile" afirmaţiile liderilor Uniunii Social Liberale (USL), care spun că, dacă UDMR nu va trăda acum puterea...