Cele mai citite
 


Societatea Civilă cere o dezbatere de cel puţin şase luni pentru proiectul de lege al Sănătăţii
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe organizaţii neguvernamentale ce activează în domeniul sănătăţii au pledat, joi, pentru de dezbatere publică de cel puţin şase luni pe marginea proiectului de lege privind sănătatea.
"Suntem de acord cu toţii că instituţia prezidenţială nu are atribuţii în a legifera, că această lege (n.r.proiectul legii Sănătăţii) nu respectă normele tehnicii legislative, că în niciun caz ea nu trebuie să ajungă aşa pe masa Parlamentului. Dorim ca dezbaterile publice să se desfăşoare pe o perioadă de 6 luni astfel încât toţi cei care doresc să îşi poată spune punctul de vedere", a spus Oana Florea, director executiv al Fundaţiei pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului.
Preşedintele Alianţei pentru Sănătate, Cristian Cacoveanu, a anunţat că va organiza, începând de săptămâna viitoare, conferinţe pe tema acestei legi, astfel încât fiecare capitol să fie dezbătut.
În cadrul unei conferinţe de presă comune, reprezentanţii mai multor organizaţii neguvernamentale, au spus că legea Sănătăţii trebuie modificată având în vedere drepturile pacienţilor şi au dezaprobat o eventuală asumare a răspunderii Guvernului pe acest proiect legislativ.
Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor Vasile Barbu a recunoscut că în noua lege nu se vorbeşte despre privatizarea serviciului de ambulanţă dar a spus că legea nu stipulează drepturile ci numai obligaţiile pacienţilor.
Organizaţiile prezente au adăugat că îşi vor continua demersurile pentru retragerea proiectului legii Sănătăţii ameninţând că vor ieşi în stradă pentru ca acesta să nu fie adoptat în forma actuală. AGERPRES/(AS,Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect de OU de restructurare organizatorică în sănătate: opt servicii regionale de ambulanţă, 33 de servicii judeţene Serviciul de ambulanţă aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii ar urma să aibă, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă postat pe site-ul MS, opt servicii regionale de ambulanţă, 33 de servicii judeţene de ambulanţă, staţii, substaţii şi puncte de lucru.
Ministerul Sănătăţii vrea să pună în dezbatere publică un nou proiect de lege a malpraxisului Ministerul Sănătăţii intenţionează să pună în dezbatere publică, până la jumătatea acestui an, un nou proiect de lege a malpraxisului, informează un comunicat de presă al ministerului remis vineri AGERPRES.
Alis Grasu, despre regionalizarea serviciilor de ambulanţă: Mi se pare un lucru foarte bun Proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă, pus în dezbatere publică, reprezintă un lucru foarte bun, consideră şeful Serviciului Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.
Vrem copii sănătoși? Atunci trebuie să menţinem un echilibru şi să ne implicăm toți, cu responsabilitate Aceasta este una dintre concluziile dezbaterii „Echilibrul, secretul creşterii sănătoase a copiilor” organizate miercuri, 7 noiembrie a.c. de către CeRe, UN FAO şi Tetra Pak, cu participarea unor reprezentanţi ai factorilor implicaţi în formularea politicilor publice și creşterea şi educarea...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Castrarea chimică a pedofililor - temă de discuţie pentru politicieni, medici, societatea civilă "Este castrarea chimică o soluţie pentru combaterea pedofiliei?" a constituit tema mesei rotunde organizate miercuri la Palatul Parlamentului de senatorii Marian Vasiliev, preşedintele Comisiei de egalitate de şanse, şi Ciprian Rogojan (PDL) - membru al comisiei, care vor fi de altfel şi iniţiatorii...