Cele mai citite
 


SUA: Omuciderile, în recul pentru prima dată din 1965
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul deceselor prin omucidere a scăzut în 2010 pentru prima dată din 1965 în SUA, unde bolile cardiovasculare şi cancerul rămân primele două cauze ale mortalităţii, relevă ultimele date statistice făcute publice miercuri, transmit AFP şi AP.
Omuciderile, care ocupau locul 15 între primele cauze ale mortalităţii în rândul americanilor, au fost înlocuite de bolile respiratorii cunoscute ca pneumonite, potrivit raportului realizat de Centrul federal pentru controlul şi prevenţia maladiilor /CDC/.

Acesta mai arată că speranţa de viaţă a rămas relativ stabilă faţă de 2009, crescând uşor de la 78,6 la 78,7 ani.

Potrivit CDC, bolile cardiace şi cancerul, principalele două cauze de deces în SUA, sunt responsabile împreună de aproape jumătate dintre decese /47%/.

La rândul lor, boala Alzheimer şi maladiile hepatice, şi ele cauze predominante de deces în rândul americanilor, au progresat fiecare cu 3,3%, ajungând, respectiv, pe locul 6 şi 8 în clasament.

A rămas relativ neschimbată mortalitatea ca urmare a diabetului de tip 2, sinuciderilor şi hipertensiunii.

Per total, rata mortalităţii a scăzut în 2010 la cel mai jos nivel, cu 746,2 decese la 100,000 de locuitori, cu 0.5% mai puţin decât în 2009. Rata deceselor a înregistrat un recul la toate categoriile de vârstă, cu excepţia persoanelor de peste 85 de ani, în cazul cărora a crescut cu 1,9%.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Comisia consultativă de Chirurgie Cardiovasculară şi Cardiologie din cadrul MS www.bolicardiovasculare.ro, primul site care îşi propune o abordare internaţională a problematicii afecţiunilor cardiace şi vasculare atât pentru personalul medical, autorităţi cât şi pentru pacienţi a fost lansat la Bucureşti
Comunicat de presă - Societatea Română de Chirurgie Vasculară www.bolicardiovasculare.ro, primul site care isi propune o abordare internationala a problematicii afectiunilor cardiace si vasculare atat pentru personalul medical, autoritati cat si pentru pacienti a fost lansat la Bucuresti
România ocupă locul trei în Europa atât la incidenţă, cât şi la mortalitatea secundară bolilor cerebrovasculare România ocupă locul trei în Europa, după Bulgaria şi Macedonia, atât la incidenţă, cât şi la mortalitatea secundară bolilor cerebrovasculare, adică accidentul vascular cerebral, a informat miercuri Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN).
SRC: Românii se îngrijesc mai mult de cancer decât de bolile cardiovasculare, deşi mortalitatea e mai mare Românii se îngrijesc mai mult de cancer decât de bolile cardiovasculare, deşi mortalitatea este mult mai mare la bolile de inimă, a afirmat joi dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, în contextul semnării unui protocol de colaborare cu Alianţa Pacienţilor Cronici din...
Oamenii trăiesc mai mult, dar sunt mai bolnavi /studiu/ Aproape pretutindeni în lume, oamenii trăiesc mai mult şi mor mai puţini copii. În schimb, lumea se confruntă cu bolile şi dizabilităţile vieţii moderne, relevă cel mai amplu studiu realizat până acum privind speranţa de viaţă şi principalele ameninţări la adresa sănătăţii, citat de Associated Press...
Demenţa este mai costisitoare pentru societatea americană decât cancerul sau bolile cardiace (studiu) Demenţa, ca şi boala Alzheimer, costă mai mult societatea din Statele Unite decât cancerul sau bolile cardiovasculare, arată un studiu apărut miercuri în revista medicală americană New England Journal of Medicine şi preluat de AFP.