Cele mai citite
 


Menopauza: tratamentul hormonal precoce nu limitează riscul de cancer
vineri, 18 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie
 

Începerea unui tratament hormonal pentru menopauză (THM) cât mai curând posibil după încetarea ciclurilor nu limitează riscul de cancer de sân, potrivit unui studiu realizat de institutul de cercetare francez Inserm, relatează AFP.

Acest studiu, publicat în American Journal of Clinical Oncology, se bazează pe datele unui studiu epidemiologic francez, strânse între 1992 şi 2005 de la 50.000 de femei.

Un test american din 2002 a arătat o creştere a riscului de cancer de sân şi de boli cardiovasculare în cazul utilizării unui THM. Aceasta a provocat o scădere a utilizării lor în mai multe ţări, unele autorităţi recomandând o utilizare cât mai scurt posibilă.

Studiul condus de Françoise Clavel-Chapelon a arătat că nici administrarea unui THM în primii trei ani după instalarea menopauzei 'nu limitează riscul de cancer la sân'.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Menopauza şi tratamentul de substituţie hormonală Ce este menopauza? Menopauza reprezintă momentul care marchează tranziţia de la viaţa activă sexual către perioada de senescenţă şi semnifică acea perioadă care urmează la 1 an de zile după oprirea completă a menstruaţiilor (sau absenţa menstruaţiilor timp de trei luni de zile în condiţiile utilizării...
Menopauză: risc dublu de cancer mamar după 5 ani de tratament hormonal Femeile aflate la menopauză şi care au urmat o terapie hormonală bazată pe combinarea de hormoni estrogeni cu progestative (substanţe naturale sau sintetice ce produc asupra organismului efecte comparabile cu cele ale progesteronului) timp de 5 ani, întâmpină un risc dublu de îmbolnivire de cancer mamar...
Un tratament hormonal administrat timp de zece ani reduce riscurile de recidivă a cancerului la sân Femeile al cărui cancer la sân a fost tratat în stadiu precoce prezintă un risc mai mic de recidivă dacă urmează un tratament hormonal timp de zece ani, în loc de cinci ani cum se prescrie de obicei, se arată într-un studiu prezentat în SUA şi citat de EFE.
Cele mai multe cazuri de cancer la sân se înregistrează în rândul consumatoarelor de alcool (studiu) Femeile mari consumatoare de alcool riscă mai mult decât cele nebăutoare să se îmbolnăvească de cancer la sân, au descoperit cercetătorii de la Centrul Aichi de luptă împotriva cancerului din Nagoya /Japonia/, conform unui comunicat dat marţi publicităţii şi preluat de Kyodo.
Menopauza prematura - un pericol neasteptat pentru fertilitate Un proces biologic firesc, menopauza este considerata o etapa de referinta a varstei de mijloc a femeii, care aduce cu sine nu doar schimbari fizice si anatomice drastice, ci si de natura emotionala, comportamentala sau sociala.
Modificările organismului in menopauză Menopauza nu este o boală, este un fenomen fiziologic întâlnit la toate femeile. Din punct de vedere etimologic, termenul „menopauză” își are originea în limba greacă (menos=hemoragie, pausa=sfârșit) defininând finalul menstruației.