Cele mai citite
 


UDMR nu va susţine o asumare a răspunderii privind Legea Sănătăţii
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Kelemen Hunor, a declarat joi că liderii Uniunii au decis să nu susţină asumarea răspunderii Guvernului privind Legea Sănătăţii şi că ea trebuie neapărat să fie dezbătută în Parlament.
'Am ajuns azi la concluzia că vrem dezbatere parlamentară şi nu asumarea răspunderii pe acest proiect de lege. Nu vom accepta şi nu vom susţine asumarea pe acest proiect pentru că legile se fac în Parlament. Pentru un domeniu atât de important este nevoie de o dezbatere reală în Parlament, dar înainte e nevoie de o consultare largă în toată ţara. Domnul ministru va organiza consultări publice în toate judeţele ţării în ianuarie şi februarie', a declarat Kelemen, joi, după şedinţa Prezidiului UDMR, la care a participat şi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli.
Cu această ocazie, Kelemen a precizat că este de acord cu propunerea Partidului Democrat Liberal (PDL) de prelungire a perioadei de dezbatere la 60 de zile şi a precizat că termenele sunt acum prea scurte pentru a rezolva o chestiune atât de importantă.
Liderul Uniunii a mai spus că sistemul sanitar are nevoie de o reformă şi că Ladislau Ritli este al treilea ministru maghiar din ultimii 20 de ani care conduce acest domeniu (n. red. - după Hajdu Gabor şi Cseke Attila) care şi-a asumat această sarcină.
'Considerăm că şi actualul sistem necesită o regândire, dar trebuie făcută în aşa fel încât beneficiarul să fie cetăţeanul şi sănătatea fiecăruia să fie pe primul loc. Sunt convins că vom avea un proiect de lege care într-adevăr va fi în beneficiu cetăţeanului şi nu al băieţilor deştepţi din diferite zone, al asigurărilor private sau alte zone', mai spus Kelemen Hunor.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Kelemen Hunor: Nu vom susţine o asumare a răspunderii pe legea sănătăţii Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi la Cluj că liderii Uniunii au decis să nu susţină asumarea răspunderii Guvernului pe legea sănătăţii şi că ea trebuie neapărat să fie dezbătută în Parlament.
Hunor Kelemen: Cei care au insistat cu SMURD-ul nu au evaluat bine situaţia; oamenii au spus 'Stop joc'(interviu) Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, este de părere că românii au înţeles măsurile de austeritate din 2010 şi 2011 şi au "răbdat", iar "picătura care a umplut paharul" şi care i-a determinat să protesteze a fost reforma din sistemul sanitar. În opinia sa, cei care au insistat mai mult decât trebuia pe acest...
Hunor Kelemen: Am primit observaţii la proiectul de lege a sănătăţii şi de la PDL, există şi acolo anumite reţineri Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a precizat miercuri că ministrul sănătăţii, Ritli Ladislau, a primit de la Administraţia Prezidenţială, în urmă cu o lună, proiectul de lege pentru reforma în domeniul sănătăţii, punctând că Uniunea mai are nevoie de nişte lămuriri cu privire la nişte prevederi, printre...
Marko Bela: Opoziţia face o greşeală enormă crezând că pentru UDMR contează numai puterea (interviu) Vicepremierul Marko Bela a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că opoziţia face o greşeală "enormă" crezând că pentru UDMR importante sunt numai puterea şi guvernarea, catalogând drept "infantile" afirmaţiile liderilor Uniunii Social Liberale (USL), care spun că, dacă UDMR nu va trăda acum puterea...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
Proiect de lege: România deschide graniţele medicilor din alte ţări decât cele din UE România va deschide graniţele medicilor din alte ţări decât cele din Uniunea Europeană pentru a profesa în sistemul sanitar, informează printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.