Cele mai citite
 


Un centru de permanenţă medicală va fi înfiinţat în municipiul Tulcea
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea intenţionează ca în acest an să dea în folosinţă în municipiul Tulcea un prim centru de permanenţă care va degreva activitatea medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU).
Şeful DSP, Laurenţia Militaru, a declarat pentru AGERPRES că pentru punerea în funcţiune a centrului de permanenţă a discutat deja cu Primăria municipiului, care a identificat un spaţiu în acest sens.
''Este nevoie de cel puţin un centru de permanenţă în municipiu pentru a degreva Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de urgenţele care pot fi soluţionate şi de medicii de familie. Primăria a identificat deja un spaţiu, dar aşteptăm şi reacţia medicilor de familie pentru a începe activitatea'', a menţionat Laurenţia Militaru.
În opinia sa, în municipiul Tulcea ar fi bine-venită funcţionarea a două centre de permanenţă - unul în apropiere de centrul oraşului, iar cel de-al doilea - într-unul din cartierele mărginaşe.
În prezent, în judeţul Tulcea, există patru centre de permanenţă, în oraşele Sulina şi Babadag, unităţile înlocuind spitalele care au fost desfiinţate în 2010, precum şi în comunele Luncaviţa şi Murighiol.
În repetate rânduri conducerea SJU a sesizat public faptul că foarte multe persoane care se prezintă la Unitatea de Primire Urgenţe nu constituie cazuri care să necesite internarea, dar având în vedere orele târzii la care ajung la SJU medicii le recomandă să rămână în spital.
''Există foarte mulţi pacienţi care vin în afara programului obişnuit de lucru. Şi discutăm de pacienţi care reprezintă un număr important din totalul pacienţilor şi care vin şi spun că nu au bani să-şi ia medicamentele acasă sau nu vor să-şi ia tratamentul acasă. Sunt oameni cu boli de inimă, de ficat, iar aceste cazuri reprezintă un procent important, de circa 30%'', declara, în decembrie, directorul SJU, Ion Popescu. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: DSP şi medicii de familie doresc dotare similară pentru centrele de permanenţă din judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea şi medicii de familie doresc ca toate centrele de permanenţă din judeţ să aibă dotare similară, iar în acest sens instituţia tulceană va adresa o solicitare ministerului de resort.
Suceava: S-a înfiinţat al patrulea Centru de permanenţă medicală în judeţ, la Paltinu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a înfiinţat Centrul de permanenţă "Obcinele Bucovinei'', ce va activa, începând de la 1 octombrie, în localitatea Paltinu, fiind al patrulea astfel de centru din judeţ.
Brăila: Un singur centru de permanenţă în tot judeţul Un singur centru de permanenţă medicală funcţionează, în prezent, în tot judeţul Brăila, iar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) face demersuri pentru înfiinţarea a încă şapte astfel de centre, ca structuri tampon între medicii de familie şi Unitatea de Primiri Urgenţe.
Tulcea: Mai multe centre medicale de permanenţă în judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea intenţionează să înfiinţeze în judeţ şase centre medicale de permanenţă, în condiţiile în care în prezent există doar unul, la Murighiol. "Am început discuţiile cu primarii şi medicii de familie pentru a stabili unde vor fi înfiinţate aceste centre medicale...
Tulcea: Două centre de permanenţă medicală, avizate în judeţ Direcţia de Sănătate Publică Tulcea a autorizat funcţionarea a două centre de permanenţă în judeţ, acestea urmând să funcţioneze în oraşul Babadag, unde a fost desfiinţat un spital, şi în comuna Luncaviţa.
Tulcea ar putea avea un nou Centru de tratamente medicale Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) apreciază disponibilitatea autorităţii locale pentru înfiinţarea unui centru medical care să descongestioneze activitatea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a spitalului.