Cele mai citite
 


UPDATE Întâlnire a specialiştilor din domeniul sănătăţii pe marginea proiectului noii legi
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iniţiatorii proiectului legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar s-au întâlnit, joi, cu reprezentanţii medicilor, farmaciştilor şi cei ai medicilor dentişti pentru a dezbate principiile noii legi.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii, secretarii de stat din MS Cristian Irimie şi Adrian Streinu Cercel, precum şi directorul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar, Cristian Vlădescu, le-au prezentat profesioniştilor din sistem modificările esenţiale pe care proiectul de act normativ le va aduce Sănătăţii.
La întâlnire au participat echipele conduse de către prof. dr. Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Dumitru Lupuliasa, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, şi prof. dr. Ecaterina Ionescu, preşedinte Colegiului Medicilor Dentişti.
Conform sursei citate, participanţii la întâlnire au fost de acord că, în prezent, este necesară o schimbare majoră în sistemul de sănătate, iar reformarea profundă a sistemului nu mai putea întârzia.
Reprezentanţii colegiilor profesionale au început colaborarea cu iniţiatorii proiectului legislativ din 2011, atunci când au sprijinit realizarea legislaţiei secundare a noii legi. Ei şi-au exprimat propunerile şi observaţiile privind noua formă a legii şi vor prezenta la minister şi propunerile scrise în acest sens.
Specialiştii din minister şi din sistem se vor reîntâlni pentru discuţii tehnice pe fiecare titlu din lege, în urma unui calendar stabilit de comun acord.
Instituţiile aşteptate la consultări pe tema proiectului de lege sunt Academia de Ştiinţe Medicale din România, Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentişti din România, Colegiul Farmaciştilor din România, Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, Asociaţia spitalelor, Confederaţii sindicale reprezentative la nivel naţional, Confederaţii patronale reprezentative la nivel naţional, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România - UNSAR, Asociaţia Oraşelor din România, Asociaţia Municipiilor din România, Asociaţii reprezentative ale pacienţilor, Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR), AMCHAM România, Organizaţii reprezentative ale societăţii civile (Asociaţia Academia de Advocacy) Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, Asociaţia Comunelor din România şi Grupurile de specialitate ale Parlamentului României. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Colegiul Medicilor din România respinge afirmaţia potrivit căreia majoritatea medicilor nu doresc reforma Colegiul Medicilor din România susţine că afirmaţia potrivit căreia majoritatea medicilor nu doresc reforma în sistemul de sănătate nu reflectă realitatea şi o respinge "cu indignare", se arată într-un comunicat remis vineri de CMR.
Prof. dr. Cristian Vlădescu: Raportul comisiei prezidenţiale va sta la baza viitoarei legi a sănătăţii Prof. dr. Cristian Vlădescu, preşedintele comisiei prezidenţiale care a elaborat raportul intitulat "Un sistem sanitar centrat pe nevoile cetăţeanului" şi care ar urma să stea la baza viitoarei legi a sănătăţii, a declarat joi pentru AGERPRES că au fost identificate câteva puncte care vor sta la baza...
Vasile Astărăstoaie: Incapacitatea decidenţilor de a gestiona sistemul de sănătate a fost acoperită de blamarea medicilor Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoaie, a criticat, miercuri, la Suceava, clasa politică din România, pe care o acuză pentru incapacitatea factorilor de decizie de a gestiona sistemul de sănătate şi ''blamarea constantă'' a cadrelor medicale.
Coaliţie a profesionişitlor din sănătate în vederea demarării mişcărilor de protest Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentişti, Colegiul Farmaciştilor din România, Colegiul Psihologilor din România, Ordinul Asistenţilor, Sindicatul Sanitas, Camera Federativă a Medicilor din România au constituit joi coaliţia profesioniştilor din sănătate, a anunţat prof. dr. Vasile...
Întâlnire a specialiştilor din domeniul sănătăţii pe marginea proiectului noii legi Iniţiatorii proiectului legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar s-au întâlnit, joi, cu reprezentanţii medicilor, farmaciştilor şi cei ai medicilor dentişti pentru a dezbate principiile noii legi.