Cele mai citite
 


USL:Dacă Traian Băsescu ar vrea binele sistemului de sănătate, l-ar aduce înapoi în sistem pe Raed Arafat
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Social Liberală (USL) consideră că preşedintele Traian Băsescu este preocupat ''în continuare mai mult de interese private decât de interesul pacienţilor'' şi spune că dacă ar vrea cu adevărat binele sistemului de sănătate ar face tot ceea ce depinde de el pentru a-l aduce înapoi în sistem pe Raed Arafat.
"USL nu consideră că Traian Băsescu este sincer când spune că el nu vrea să atace SMURD sau că nu vrea interese private în sănătate. Traian Băsescu este în continuare preocupat mai mult de interese private decât de interesul pacienţilor, cei care ar trebui să fie principalii beneficiari ai sistemului de sănătate publică. Dacă ar vrea cu adevărat binele sistemului de sănătate, ar face tot ceea ce depinde de domnia sa pentru a-l aduce înapoi în sistem pe Raed Arafat, precum şi pentru a-i stimula să promoveze legea pe cei care sunt cu adevărat credibili - respectiv profesioniştii adevăraţi din sistem", se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, AGERPRES.
În opinia USL sistemul de urgenţă este ''în continuare'' în pericol şi este nevoie de o regândire majoră a legii din acest punct de vedere.
Reprezentanţii Uniunii atrag atenţia asupra riscului ca această lege să ducă la ''scumpirea sănătăţii pentru cetăţeni'', mai ales dacă nu se controlează cu atenţie modul în care s-ar deschide aceasta piaţă către marii asiguratori.
"Singurul lucru cu care suntem de acord este că trebuie într-adevăr să discutăm în detaliu legea, fără să ne concentrăm pe teme false. Această lege nu poate fi adoptată pe termen scurt, fără o revizuire serioasă şi fără o dezbatere cu cei mai credibili oameni din sistem. Cel mai bun lucru pe care Traian Băsescu l-ar putea face ar fi să nu mai vorbească atât de mult despre această lege, cel puţin nu înainte să se pronunţe specialiştii din sistem", se mai arată în comunicat. AGERPRES/(AS-Dana Piciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
TSD se solidarizează cu SMURD: proiectul legii sănătăţii nu are motivaţii legate de îmbunătăţirea sistemului sanitar Tineretul Social Democrat (TSD) îşi exprimă solidaritatea cu SMURD şi "dezaprobă cu vehemenţă noua lege a sănătăţii propusă de Traian Băsescu" subliniind că aceasta nu are nicio motivaţie legată de îmbunătăţirea sistemului sanitar.
Traian Băsescu: Raed Arafat, un "duşman" al apariţiei încă unui sistem privat de sănătate Preşedintele Traian Băsescu a declarat miecuri seară, la TVR, că Raed Arafat este un duşman al apariţiei încă unui sistem privat de sănătate, secretarul de stat uitând că şi sistemul SMURD creat de el a fost mai întâi o fundaţie.
Raed Arafat, sacrificiul altruist al unui medic care lucrează pentru România (New York Times) Atunci când dr.Raed Arafat a demisionat luna trecută din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din România, mii de oameni au ieşit în stradă în întreaga ţară pentru a cere întoarcerea lui. Aceasta nu a fost o reacţie obişnuită, aici sau oriunde altundeva, la plecarea unui oficial guvernamental...
Băsescu referindu-se la Arafat: Dacă nu găseşte înţelegere la MS, ori pleacă ministrul ori secretarul de stat Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că Raed Arafat ar trebui să-şi înţeleagă misiunea de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, adăugând că ar trebui să-şi exprime opiniile privind noua lege a Sănătăţii, în primul rând, în interiorul MS, iar, dacă are un alt punct de vedere decât...
Raed Arafat (biografie) Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul pentru numirea doctorului Raed Arafat în funcţia de ministru al Sănătăţii.
UPDATE/Dr. Arafat: Am revenit în Ministerul Sănătăţii pentru că motivul pentru care am plecat nu mai există Dr. Raed Arafat a declarat, marţi, că a acceptat să revină în poziţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, deoarece motivul care l-a determinat să îşi dea demisia nu mai există şi este normal să îşi continue activitatea.