Cele mai citite
 


Victor Ponta: Vom schimba Legea sănătăţii şi-i vom readuce pe cei îndepărtaţi din sistem
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că USL se va opune prin toate mijloacele politice proiectului legislativ privind domeniul sănătăţii, inclusiv prin depunerea unei moţiuni de cenzură.
Victor Ponta a subliniat, într-o conferinţă de presă la Cluj, că în cazul în care actualul proiect legislativ din domeniul sănătăţii, "promovat" de preşedintele Traian Băsescu, va fi aprobat, USL îl va modifica din nou după alegerile parlamentare, în cazul în care va câştiga alegerile.
Preşedintele PSD a adăugat că, de asemenea, USL îi va readuce pe funcţiile ocupate pe acei specialişti care ar fi fost îndepărtaţi de puterea politică actuală, referindu-se aici inclusiv la fostul subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.
"Prin specialiştii noştri am încercat să dăm o primă citire, o primă analiză a ceea ce presupune acest proiect Traian Băsescu şi aş dori să anunţ ca decizie politică faptul că ne vom opune prin toate mijloacele parlamentare adoptării acestei legi în forma actuală prin angajarea răspunderii Guvernului, că vom depune moţiune de cenzură. Dar mai ales - ceea ce este mult mai important - ne obligăm ca imediat, din decembrie anul acesta, când vom avea majoritatea parlamentară, să modificăm eventuale prevederi ale legii care afectează în mod grav activitatea unuia dintre sistemele fundamentale ale României şi să aducem înapoi - nu în structurile politice, ci în cele tehnocrate - persoanele care au fost îndepărtate în această perioadă", a afirmat Victor Ponta, copreşedinte al USL.
El s-a referit la dr. Raed Arafat, dar "şi la mulţi alţii mai puţin cunoscuţi sau mediatizaţi, care, refuzând să aplice nişte ordine şi nişte prevederi ale Guvernului iraţionale, au fost îndepărtaţi din sistemul de sănătate, din sistemul de educaţie, din sistemul de siguranţă personală a fiecărui cetăţean".
Liderul PSD a spus că există trei domenii "pe care Guvernul Boc şi regimul Traian Băsescu le-au atacat în mod absolut iresponsabil: sănătatea, educaţia şi siguranţa personală".
Victor Ponta a fost prezent joi, la Cluj, la o întâlnire cu liderii USL din judeţ, el fiind însoţit, printre alţii, de Ilie Sârbu, Ecaterina Andronescu, precum şi de liderii judeţeni ai PSD şi ai PNL.AGERPRES/(A - Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ponta: Raed Arafat va primi o invitaţie de a reveni, într-un viitor guvern al USL, în funcţia pe care a părăsit-o Fostul subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, va fi invitat în viitorul guvern USL să-şi reia funcţia pe care a părăsit-o astăzi, a declarat marţi preşedintele PSD, Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara.
PSD: Traian Băsescu şi-a propus să distrugă sistemul de sănătate românesc Departamentul de Sănătate al Partidului Social Democrat (PSD) îşi manifestă îngrijorarea faţă de demersul preşedintelui Traian Băsescu de reformare a sistemului de sănătate, acuzând că, de fiecare dată când şeful statului ''a pus ochii pe un sistem din această ţară, sub pretextul restructurării şi reformării...
Nicolae Bănicioiu (PSD): Traian Băsescu nu apără niciun stat de drept, ci camarila portocalie Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, nu apără niciun stat de drept, aşa cum a afirmat în prima conferinţă de presă din campania pentru referendum, ci ''camarila portocalie care a furat ţara'', a declarat, joi, deputatul social-democrat Nicolae Bănicioiu, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD...
Rodica Nassar (PSD): Puterea a cedat prin repunerea în funcţie a dr. Raed Arafat Deputatul PSD, Rodica Nassar consideră că puterea 'a cedat' prin decizia premierului Emil Boc de a-l repune în funcţie pe dr. Raed Arafat, dar şi prin retragerea proiectului legii sănătăţii.
Guvern: Demisia lui Raed Arafat a fost înregistrată la Cabinetul premierului Boc Demisia subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a fost înregistrată marţi la Cabinetul premierului Emil Boc, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.
Raed Arafat, sacrificiul altruist al unui medic care lucrează pentru România (New York Times) Atunci când dr.Raed Arafat a demisionat luna trecută din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din România, mii de oameni au ieşit în stradă în întreaga ţară pentru a cere întoarcerea lui. Aceasta nu a fost o reacţie obişnuită, aici sau oriunde altundeva, la plecarea unui oficial guvernamental...