Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Numărul fumătorilor în Bulgaria s-a diminuat cu 2-3% într-un an
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sofia, 13 ian - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Numărul fumătorilor din Bulgaria s-a diminuat cu 2-3% în ultimul an, arată datele unui studiu reprezentativ la nivel naţional efectuat de agenţia Gallup la comanda Ministerului Sănătăţii.
Rezultatele studiul, publicate vineri, arată că în anul 2011 au fumat 39% dintre bulgari, ceea ce înseamnă o reducere de 2% faţă de anul 2010. 49% la sută dintre participanţii la anchetă afirmă că locuiesc cu nefumători, în timp ce în urmă cu un an acest lucru a fost valabil pentru 46% dintre persoanele intervievate.

Consumul mediu este de 15 ţigări pe zi, dar 37% dintre fumători afirmă că au nevoie de peste 20 de ţigări pe zi. 10% dintre fumători susţin că în următoarele 2-3 luni se vor lăsa de acest viciu. 58% dintre oamenii care fumează afirmă că ar putea fi determinaţi să renunţe la ţigări din cauza scumpirii lor. Pentru 53% dintre participanţii la studiu, numărul fumătorilor scade datorită restricţionării fumatului în locuri publice. 60% dintre bulgari sprijină idea ca fumatul în public să fie interzis complet din vara anului 2012, numărul susţinătorilor acestei idei este şi mai mare (70%) dacă sunt luate în considerare numai opiniile nefumătorilor.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
19 din 20 de cazuri de cancer bronhopulmonar sunt fumători Tema aleasă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru Ziua Mondială Antifumat este 'Marketingul industriei de tutun pune în pericol femeile'.
Cum renuntam la fumat? – partea a 3 a - Studiu si recomandari privind renuntarea la fumat In SUA , la Centrul Medical al Universitatii Duke, s-a desfasurat un studiu efectuat pe un numar mare de subiecti, care a avut drept scop identificarea cauzelor care duc la cresterea in greutate a celor care se lasa de fumat. Rezultatele lor sunt in prezent folosite in toata lumea de medicii si...
Fumatul în primele 30 de minute de după trezire, periculos pentru sănătate Un studiu realizat de cercetătorii Colegiului de Medicină Penn State din Marea Britanie arată că pacienţii care fumează în primele 30 de minute de după trezire sunt cu 79% mai predispuşi să dezvolte cancer pulmonar decât cei care amână fumarea primei ţigări cel puţin cu o oră.
Copiii cu taţi fumători sau foşti fumători întâmpină un risc crescut de îmbolnăvire de astm (studiu) Copiii cu taţi care fumează se confruntă cu un risc crescut de a suferi de astm, chiar dacă taţii lor s-au lăsat de fumat cu mult timp înainte de concepţie, indică un nou studiu desfăşurat la Universitatea din Bergen, Norvegia, informează dpa.
Copiii din ţări cu venituri mici şi medii sunt influenţaţi de reclamele la ţigări Copiii de cinci şi şase ani din ţări cu venituri mici şi medii, precum India şi Brazilia, sunt influenţaţi de reclamele făcute de companiile de ţigări, ceea ce creşte riscul ca aceştia să devină fumători, potrivit unui studiu al unei echipe de cercetători americani, publicat luni, relatează AFP.