Cele mai citite
 


Bănicioiu: Băsescu şi echipa care a lucrat la proiectul legii Sănătăţii trebuie să-şi asume eşecul
sâmbătă, 14 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele TSD, Nicolae Bănicioiu, consideră că proiectul legii Sănătăţii este eşecul preşedintelui Traian Băsescu şi al consilierilor săi care l-au elaborat şi spune că aceştia ar fi trebuit să-şi dea demisia.
Deputatul PSD îi cere ministrului Ladislau Ritli să readucă lucrurile la normal şi să-l recheme pe dr Raed Arafat pentru a se ocupa de sistemul de urgenţă.
''Preşedintele Traian Băsescu a conchis, în cele din urmă, că vinovaţi sunt poporul, medicii şi oricine altcineva numai cei care au avut această idee trăsnită cu legea Sănătăţii nu au nicio vină. Asta este ceea ce am înţeles din declaraţiile preşedintelui. Eu totuşi sper ca domnia sa în cele din urmă să-şi recunoască vina, pentru că vina este a domniei sale şi a echipei de la Cotroceni, pentru că au făcut o lege proastă, pentru că nu s-au consultat cu nimeni înainte aşa cum era normal şi pentru că nu au acceptat alte păreri, chiar cu riscul de a da profesioniştii la o parte", a susţinut Bănicioiu.
În opinia lui, s-a dorit de la început în ceea ce priveşte acest proiect de lege să se impună doar voinţa politică.
"Consider că nici cel care i-a luat locul domnului Arafat în condiţiile acestea nu prea mai are ce căuta acolo. Îi cer ministrului Sănătăţii să readucă lucrurile la normal şi să-l recheme pe dl Arafat să se ocupe de ceea ce ştie el mai bine'', a declarat, pentru AGERPRES, deputatul PSD.
Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut vineri seară premierului Emil Boc retragerea proiectului noii legi a Sănătăţii.
"Cer public primului-ministru retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate. Am discutat de altfel cu primul-ministru intenţia de a face acest lucru. Şi o fac eu pentru că aici a fost comisia prezidenţială, aici au fost oamenii specialişti care s-au dedicat încercării de a pune un diagnostic şi de a da nişte soluţii", a declarat Băsescu la Palatul Cotroceni. AGERPRES/(A - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Băsescu: Cer public primului-ministru retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate Preşedintele Traian Băsescu a cerut, vineri seară, premierului Emil Boc retragerea proiectului noii legi a Sănătăţii.
Rodica Nassar (PSD): Puterea a cedat prin repunerea în funcţie a dr. Raed Arafat Deputatul PSD, Rodica Nassar consideră că puterea 'a cedat' prin decizia premierului Emil Boc de a-l repune în funcţie pe dr. Raed Arafat, dar şi prin retragerea proiectului legii sănătăţii.
Preşedintele Traian Băsescu, în Covasna (sinteză) Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Covasna, că proiectul de modificare a Constituţiei a fost finalizat şi că va fi trimis Parlamentului spre dezbatere cel mai probabil după sărbătorile de Paşte.
Premierul Boc spune că preşedintele Băsescu, dar şi el, au fost informaţi greşit în legătură cu legea sănătăţii Premierul Emil Boc a declarat, marţi seara, la B1 TV, că atât el cât şi preşedintele Traian Băsescu au avut "unele informaţii greşite" cu privire la proiectul legii sănătăţii care a fost retras din dezbaterea publică săptămâna trecută, dar şi în ceea ce priveşte situaţia cu doctorul Raed Arafat.
UPDATE/Dr. Arafat: Am revenit în Ministerul Sănătăţii pentru că motivul pentru care am plecat nu mai există Dr. Raed Arafat a declarat, marţi, că a acceptat să revină în poziţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, deoarece motivul care l-a determinat să îşi dea demisia nu mai există şi este normal să îşi continue activitatea.
Guvern: Demisia lui Raed Arafat a fost înregistrată la Cabinetul premierului Boc Demisia subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a fost înregistrată marţi la Cabinetul premierului Emil Boc, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.