Cele mai citite
 


Gorj: Farmaciile au epuizat banii pentru medicamente în câteva ore
vineri, 18 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciile din municipiul Târgu-Jiu au epuizat în doar câteva ore plafonul acordat, miercuri, de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj, bani care ar fi trebuit să ajungă până la începutul lunii octombrie.
Potrivit reprezentanţilor Colegiului Farmaciştilor din Gorj, CJAS a plătit fiecărei farmacii din Târgu-Jiu câte 3.000 de lei pentru medicamente.
Banii nu au ajuns însă nici măcar pentru o zi întreagă, oamenii epuizând plafonul după câteva ore.
'Eliberăm reţete în limita suplimentării plafonului care ni s-a aprobat, de 3.000 de lei, şi în limita stocurilor disponibile, fiindcă, de acum încolo - vreau să înţeleagă bine populaţia - pot să ne dea plafon de miliarde, dacă nu ne plătesc datoriile, noi nu putem face aprovizionare. Furnizorii ne penalizează pentru fiecare zi de întârziere. Vom ajunge să nu putem vinde nici direct către populaţie pentru că nu vom putea să ne aprovizionăm. Bolnavii nu vor găsi în farmacii decât efectele deciziilor care se iau la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Banii acordaţi de CJAS nu sunt suficienţi', a declarat preşedintele Colegiului Farmaciştilor Gorj, Sanda Dumitrescu.
Reprezentanţii CJAS Gorj au explicat că situaţia nu depinde de ei, dar că se declară totuşi optimişti şi speră ca săptămâna viitoare să beneficieze de o nouă suplimentare a plafonului pentru medicamente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Farmaciile din judeţ nu mai eliberează reţete gratuite şi compensate Cele peste 80 de farmacii din judeţul Gorj nu mai eliberează, începând de luni, reţete gratuite şi compensate după ce bugetul alocat pentru întreg anul 2011 a fost epuizat.
Gorj: Farmaciile, în aşteptarea banilor pentru medicamentele gratuite şi compensate Farmaciile din judeţul Gorj nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate persoanelor bolnave, deoarece a fost epuizat plafonul acordat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Constanţa: Farmaciile sunt fără fonduri pentru medicamente compensate şi gratuite Farmaciile din judeţul Constanţa nu le mai pot da bolnavilor medicamente gratuite şi compensate pentru că fondurile alocate, pe anul în curs, pentru decontarea reţetelor respective sunt deja terminate.
Mehedinţi: Deficit de fonduri pentru medicamentele gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a solicitat Guvernului 28 de milioane de lei pentru achitarea debitelor către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.
Timiş: Acces al bolnavilor la medicamente compensate şi gratuite, fără liste de aşteptare Judeţul Timiş a beneficiat în acest an de alocări de fonduri importante, ceea ce a asigurat accesul tuturor bolnavilor la medicamente gratuite şi compensate fără liste de aşteptare, a declarat joi prof. univ. dr. Victor Dumitraşcu, director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş...
Gorj: CJAS a primit 16,4 milioane lei în urma rectificării bugetare Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a primit, în urma rectificării bugetare, 16,4 milioane lei, cei mai mulţi bani fiind necesari pentru decontarea reţetelor gratuite şi compensate acordate de farmaciile din judeţ.