Cele mai citite
 


Bihor: Directorul DSP Bihor consideră binevenită modificarea şi dezbaterea legii sănătăţii
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oradea, 13 ian /Agerpres/- Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, dr. Marius Pârcioagă a declarat vineri că este binevenită modificarea legii-cadru a reformei sistemul sanitar prin actualul cadru legislativ pus în dezbatere pentru că parteneriatul public-privat va rezolva problemele asistenţei medicale pe toate palierele.
'Este o lege-cadru care stabileşte principii noi, despre care şi-au exprimat părerile avizate toţi medicii şi specialiştii noştri. Ea va asigura buna funcţionare a întregii asistenţe medicale: asistenţa primară, asistenţa ambulatorie, asistenţa de urgenţă şi cea spitalicească prin prevederile pe care le are,' a declarat, pentru AGERPRES, dr. Pârcioagă.
El a precizat că era necesară această lege-cadru pentru că se ajunsese într-un punct în care pacienţii erau destul de nemulţumiţi, la fel ca şi autorităţile locale care au în gestiune spitalele, cabinetele şcolare, asistenţii comunitari. În plus, faptul că, în ultimii ani, au fost sute de modificări ale unor articole din legea-cadru din 2006 a făcut să se constate că nu mai este o lege armonioasă care să se poată aplica în mod corect şi cu efecte pozitive, aprecia directorul DSP Bihor.
El a precizat că în cursul săptămânii au avut loc deja dezbateri pe tema legii, în cadrul direcţiei, iar propunerile venite din partea specialiştilor vor fi centralizate luni, 16 ianuarie, şi trimise la Ministerul Sănătăţii, aşa cum s-a solicitat. Propunerile vizează concret şi punctual, mai cu seamă, medicina primară, spitalele, programele de sănătate şi managementul financiar, mai puţin asigurările, transplanturile etc, decontate de Casa de Asigurări.
În ce priveşte asistenţa medicală de urgenţă şi demisia dr. Raed Arafat, doctorul Pârcioagă a precizat că, având în vedere complexitatea acestui domeniu, cu multipli furnizori - ambulanţa, SMURD, ambulanţele private - era foarte greu pentru un singur om să coordoneze acest sistem naţional.
'Ne pare rău pentru doctorul Arafat, ne cunoaştem de peste 15 ani, dar el singur nu putea să facă faţă la acest lucru. Ideea parteneriatului, a descentralizării şi a coordonării regionale sau locale, cum va fi stabilit, va fi în beneficiul asistenţei medicale a populaţiei şi ajungerii salvărilor până în cele mai îndepărtate sate,' a precizat directorul DSP Bihor. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.
Dezbatere publică privind sistemul sanitar de urgenţă În cadrul dezbaterii publice organizată de Ministerul Sănătăţii privind autorizare a furnizorilor privaţi de servicii de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi de transport medical asistat şi transport sanitar neasistat, a serviciilor de ambulanţă judeţene şi a municipiului Bucureşti şi a...
Bihor: Dezbatere publică dedicată noii legi a Sănătăţii Directorul Direcţiei de Sănătate Piblică Bihor, dr. Marius Pîrcioagă susţine că reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate reprezintă cea mai spectaculoasă şi cea mai bună modificare pe care ar putea-o produce noua lege a Sănătăţii.